search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:46
MENU CLOSE

Θολό το τοπίο για το πώς θα γίνουν οι διαβουλεύσεις Ελλάδας με τους δανειστές

10.03.2015 17:11
Θολό το τοπίο για το πώς θα γίνουν οι διαβουλεύσεις Ελλάδας με τους δανειστές - Media

Στον «αέρα» είναι οι επικείμενες συναντήσεις της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς καθώς και των τεχνικών κλιμακίων, αφού ελάχιστο χρόνο πριν αυτές ξεκινήσουν υπάρχουν εκκρεμότητες.

Στον «αέρα» είναι οι επικείμενες συναντήσεις της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς καθώς και των τεχνικών κλιμακίων, αφού ελάχιστο χρόνο πριν αυτές ξεκινήσουν υπάρχουν εκκρεμότητες.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι δεν είναι ξεκάθαρος ο χρόνος έναρξης των συζητήσεων και η σύνθεση των ομάδων, απορρίπτοντας όμως σενάρια εμπλοκής.

Περισσότερο φαίνεται σαν να είναι εκκρεμότητες οι οποίες δεν έχουν διευθετηθεί ακόμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης θα αναχωρήσει σήμερα το βράδυ από τις Βρυξέλλες, με τρένο, με προορισμό το Παρίσι.

Πηγές του Μαξίμου διευκρινίζουν ότι ο Γ. Βαρουφάκης μεταβαίνει στο Παρίσι, προκειμένου να προετοιμάσει τη συνάντηση της Πέμπτης ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία. Έχει προγραμματιστεί μάλιστα συνάντηση και με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μ. Σαπέν.

Από τις Βρυξέλλες αναχωρεί σήμερα και ο επικεφαλής του ΣΟΕ Γ. Χουλιαράκης, με προορισμό την Αθήνα προκειμένου να συλλέξει τα απαραίτητα στοιχεία για τις τεχνικού χαρακτήρα συζητήσεις. Σχεδιάζεται να επιστρέψει στις Βρυξέλλες, κατά πάσα πιθανότητα αύριο.

Στις Βρυξέλλες, έχουν μείνει ο γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής Ν. Θεοχαράκης και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Έ. Παναρίτη.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο κ. Βαρουφάκης θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες καθώς την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Στην Αθήνα τώρα, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει κλειστεί κανένα ραντεβού με τεχνικά κλιμάκια στο υπουργείο Οικονομικών. Πηγές του Μαξίμου μάλιστα νωρίτερα, διέψευσαν κατηγορηματικά πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τεχνικά κλιμάκια θα μετέβαιναν αύριο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Άλλες πηγές του οικονομικού επιτελείου πάντως δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μεμονωμένα στελέχη να έρθουν στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες «όχι όμως όπως έρχονταν παλιά τα τεχνικά κλιμάκια».

Πηγή: Euro2day

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01