15/09/2019 09:50:19

Έρχεται το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας

Έρχεται το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας  - Media

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας (Athens ANIMFEST) γιορτάζει φέτος 10 χρόνια με προβολές, διαγωνισμούς, αφιερώματα και εικαστικές δράσεις. Οι προβολές του θα πραγματοποιούνται από τις 26 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στην Αλκυονίδα New Star Art Cin-ema και στο Ρομάντσο.  

Οι συμμετοχές των ταινιών φέτος έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενη χρονιά, καθιστώντας για μια ακόμα φορά την Αθήνα έναν σημαντικό προορισμό για τους δημιουργούς κινούμενων σχεδίων από όλο τον κόσμο. Ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, σπουδαστικές, πειραματικές και ελληνικές δημιουργίες θα διαγωνιστούν για τους φετινούς «Κότινους».

Μαραθώνιος Κινουμένων Σχεδίων

Στο φεστιβάλ προστίθεται μία ακόμα ενότητα προβολών, ονόματι «Animation Marathon». Σ’ αυτήν την ενότητα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ταινίες που δεν μπόρεσαν να συμπεριληφθούν στα διαγωνιστικά τμήματα.

Αφιερώματα

Θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στον πρωτοπόρο Έλληνα κινηματογραφιστή Θανάση Ρεντζή, με την προβολή των ταινιών του «Βιογραφία» και «Ηλεκτρικός Άγγελος», όπως επίσης και στον Έλληνα animator με διεθνή καριέρα Παναγιώτη Ράππα, με την προβολή όλων των ταινιών του.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν προβολές και εργαστήρια για παιδιά, μια ημερίδα με θέμα τα οπτικοακουστικά στην εκπαίδευση (28/3, 9.30-15.00) ενώ θα προβληθούν και πολωνικά κινούμενα σχέδια με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα. 

Η είσοδος στους κινηματογράφους είναι 4 ευρώ ανα προβολή ενώ η είσοδος στο Ρομάντσο είναι δωρεάν. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.