search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:06
MENU CLOSE

Παυλόπουλος: Να συμβάλλουμε να βγει ο τόπος από τη βαριά κρίση

13.03.2015 17:53
Παυλόπουλος: Να συμβάλλουμε να βγει ο τόπος από τη βαριά κρίση - Media

«Να καταπολεμήσουμε τις δύο μάστιγες, τη φτώχεια και την ανεργία και κυρίως την ανεργία νέων», ανέφερε κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Με την τελετή παράδοσης – παραλαβής από τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στον νεοεκλεγέντα Προκόπη Παυλόπουλο ολοκληρώθηκε η αλλαγή φρουράς στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Κ. Παπούλιας, υποδέχθηκε με θερμή χειραψία τον νέο Πρόεδρο στη είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου και οι δύο άνδρες αφού άκουσαν τον εθνικό ύμνο από το προεδρικό άγημα κατευθύνθηκαν στο γραφείο του απελθόντος Προέδρου.

«Είμαι βέβαιος ότι θα είστε ένας εξαιρετικός Πρόεδρος… Υπηρετήσατε σε σημαντικά υπουργεία, υπήρξατε ένας εξαιρετικός δάσκαλος… Αναλαμβάνετε σε μια δύσκολο περίοδο, τα προβλήματα είναι πολλά και τα διακυβεύματα πολλά, πρωτίστως της εθνικής συνεννόησης. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνετε ό,τι μπορείτε να να δημιουργηθεί ένα στέρεο έδαφος εθνικής συμφιλίωσης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κ. Παπούλας προσφωνόντας τον νέο Πρόεδρο.

Από την πλευρά του ο Π. Παυλόπουλος αντιφώνησε ότι αποτελεί «εξαιρετική τιμή που σας διαδέχομαι», τόνισε πως «οφείλω να σας αναγνωρίσω ασκήσατε τα καθήκοντα κατά τρόπο άψογο, ιδίως κατά την τελευταία δύσκολη περίοδο» και είναι «εξαιρετικά σημαντικό να φεύγει κανείς από την προεδρία με αυτά τα εφόδια, αυτή τη υστεροφηφία».

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, επίσης, ότι «οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε να βγει ο τόπος από τη βαριά κρίση», «να καταπολεμήσουμε τις δύο μάστιγες, τη φτώχεια και την ανεργία και κυρίως την ανεργία νέων», και έκανε λόγο για έναν δύσκολο αγώνα, κοινό όλων των πολιτικών δυνάμεων, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:04