search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:33
MENU CLOSE

Washington Post: Οι αντιδράσεις όσων… δεν βρέθηκαν στην οκταμερή

20.03.2015 07:30
Ουάσινγκτον: Η Airbnb μπλοκάρει τις κρατήσεις λόγω ορκωμοσίας Μπάιντεν - Media

Τις αντιδράσεις, όσων Ευρωπαίων ηγετών δεν βρέθηκαν στο τραπέζι της άτυπης συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα, καταγράφει η Washington Post.

Τις αντιδράσεις, όσων Ευρωπαίων ηγετών δεν βρέθηκαν στο τραπέζι της άτυπης συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα, καταγράφει η Washington Post.

«Οι ηγέτες που βρέθηκαν στην άτυπη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, έφυγαν περισσότερο αισιόδοξοι από όσο πήγαν, δίνοντας όμως ελάχιστα στοιχεία για τον λόγο, πέρα από το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ημερών και της αποκάλυψης από τον Τσίπρα των μεταρρυθμίσεων.» λέει στο άρθρο της, για την άτυπη συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, η Washington Post.

«Ακόμα όμως και οι Ευρωπαίοι που δεν παραβρέθηκαν στην άτυπη συνάντηση, είχαν να πουν κάτι γι αυτήν. Η Ελλάδα συμφώνησε να πάρει μέτρα ως αντάλλαγμα για την βοήθεια της ΕΕ, όμως έχει καθυστερήσει να τα καταθέσει. «Η συμφωνία, είναι συμφωνία» δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, πριν τη συνάντηση, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα.

Το δημοσίευμα της Washington Post, αναφέρει ακόμα πως το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση που πέρασε η ελληνική κυβέρνηση, ενέτεινε την ανησυχία στην Ευρώπη. «Ήταν η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης  και δεν ήταν σε συμφωνία με τους δανειστές.» σημειώνει η εφημερίδα.

Η οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης εγείρει αντιδράσεις, ακόμα και από κυβερνήσεις χωρών, εκτός ευρωζώνης, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, μίλησε την Πέμπτη για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας συγκριτικά με εκείνη της Βρετανίας.

«Όταν πρωτοήρθα ως πρωθυπουργός πριν πέντε χρόνια, η Βρετανία και η Ελλάδα ήταν στην ίδια… βάρκα. Είχαμε σχεδόν ίδιου μεγέθους ελλείμματα» τόνισε και συμπλήρωσε «Ο λόγος που είμαστε πλέον σε διαφορετική θέση, είναι πως εμείς πήραμε μακροπρόθεσμες, δύσκολες αποφάσεις και οι Βρετανοί πολίτες δούλεψαν σκληρά και με διάθεση.»

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την εκτίμηση της εφημερίδας, ποντάρει στο γεγονός πως οι Ευρωπαίοι εταίροι, δεν θέλουν να την πετάξουν εκτός της ευρωζώνης, φοβούμενοι την εξέλιξη «ντόμινο».

«Κανείς δεν θέλει αυτό που λέγεται Grexit και όλοι θέλουν να αποφύγουν αυτό το ρίσκο», τόνισε από την πλευρά του ο Τουσκ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:28