search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:44
MENU CLOSE

Αλ. Τσίπρας: «Απολύτως εξασφαλισμένες οι καταθέσεις στις τράπεζες»

20.03.2015 14:50
Αλ. Τσίπρας: «Απολύτως εξασφαλισμένες οι καταθέσεις στις τράπεζες» - Media

«Και εμείς και οι εταίροι μας σεβόμαστε τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη. Έχουμε όλοι την ίδια ανάγνωση πάνω στη συμφωνία», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Και εμείς και οι εταίροι μας σεβόμαστε τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη. Έχουμε όλοι την ίδια ανάγνωση πάνω στη συμφωνία», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν υπάρχει πέμπτη αξιολόγηση και η Ελλάδα δεν υποχρεούται να λάβει νέα υφεσιακά μέτρα», είπε ο κ. Τσίπρας αποτιμώντας τη μαραθώνια σύνοδο. «Η Αθήνα έχει την πλήρη ευθύνη για τη συγκρότηση της λίστας των μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας ότι «διαπραγματευόμαστε, αλλά ταυτόχρονα κυβερνάμε».

Χρέος μας είναι η από κοινού με τους ευρωπαίους εταίρους η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, σημείωσε ακόμα ο Αλ. Τσίπρας, ενώ τόνισε ότι «φεύγουμε πιο αισιόδοξοι μετά τη σύνοδο, καθώς επιβεβαιώθηκε η συμφωνία. Την ξαναβάλαμε σε ράγες». «Φεύγουμε με ένα πρόγραμμα 2 δισ.ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας».

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα και δηλώσεις των προηγούμενων ημερών που επανέφεραν σενάρια Κύπρου για “κούρεμα” στις καταθέσεις, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι είναι «απολύτως εξασφαλισμένες οι καταθέσεις στις τράπεζες», ενώ ζήτησε ψυχραιμία από τους πολίτες. «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ρευστότητας, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε, ενώ απηύθυνε προειδοποίηση προς «όσους παίζουν με τη σταθερότητα της οικονομίας».

Αναφορικά με το τι συζητήθηκε στην σύνοδο Κορυφής, ανέφερε: «Έθεσα με ειλικρίνεια τα προβλήματα και τους στόχους μου στους εταίρους και νομίζω ότι υπήρξε αλληλοκατανόηση. Καλύτερα να τα λέμε μεταξύ μας, παρά να μιλάνε άλλοι για μας, όπως μου είπε και η Άνγελα Μέρκελ».

«Χθες ξεδιαλύναμε κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Όχι υφεσιακά μέτρα.», είπε ακόμα, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν υπάρχει ελληνογερμανική κόντρα. Υπάρχει πολιτική κόντρα. Δεν πρέπει να προσωποποιούμε τις αντιπαραθέσεις».

Τέλος, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σημειώνοντας πως δεν τέθηκε θέμα αντικατάστασής του και καταγγέλοντας «προσπάθεια αποδόμησής του από τον Τύπο».

«Οι εκλεγμένοι πολιτικοί με τους εκλεγμένους πολιτικούς. Οι τεχνοκράτες με τους τεχνοκράτες», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:44