search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:28
MENU CLOSE

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι και σοκολάτα

22.03.2015 08:19
foto_simigdalenios_halvas_me_sokolata_kai_portokali.jpg

Ο αγαπημένος σιμιγδαλένιος  χαλβάς, συναντάει τον εξαιρετικό συνδυασμό σοκολάτας-πορτοκαλιού και η γεύση τους απογειώνει. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Ο αγαπημένος σιμιγδαλένιος  χαλβάς, συναντάει τον εξαιρετικό συνδυασμό σοκολάτας-πορτοκαλιού και η γεύση τους απογειώνει. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

½ κιλό σιμιγδάλι χοντρό

1 φλιτζάνι ηλιέλαιο

½  κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα

½ κούπα φουντούκια ψιλοκομμένα

½ κούπα καρύδια ψιλοκομμένα

1 φάκελο έτοιμο γλάσο σοκολάτας

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Λίγη κανέλα

Για το σιρόπι:

2 φλιτζάνια ζάχαρη

3 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι χυμό από  πορτοκάλια

1 ξυλάκι κανέλας

 

Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το ξυλάκι κανέλας. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει. 

Σε άλλη, μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να καβουρδιστεί. Να πάρει δηλαδή ένα καστανό χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.  Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε με προσοχή στο χαλβά, το σιρόπι. Ανακατεύουμε διαρκώς πάνω στο ζεστό μάτι που όμως έχουμε κλειστό, μέχρι να πήξει ο χαλβάς.

Τον βάζουμε σε φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει. Τότε, τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και τον γαρνίρουμε με το γλάσο σοκολάτας, αφού το ετοιμάσουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:26