search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:08
MENU CLOSE

Ο Σαμαράς θέλει μερίδιο από τη συμφωνία του Τσίπρα!

26.03.2015 12:20
Ο Σαμαράς θέλει μερίδιο από τη συμφωνία του Τσίπρα! - Media

Το κείμενο της συμφωνίας για την τετράμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης με τις υπογραφές του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και των εκπροσώπων των θεσμών έδωσε στη δημοσιότητα η Ν.Δ. θέλοντας να καταδείξει ότι η κυβέρνηση έχει υπογράψει παράταση του Μνημονίου.

 

Το κείμενο της συμφωνίας για την τετράμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης με τις υπογραφές του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και των εκπροσώπων των θεσμών έδωσε στη δημοσιότητα η Ν.Δ. θέλοντας να καταδείξει ότι η κυβέρνηση έχει υπογράψει παράταση του Μνημονίου.

Σε δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να σταματήσει τα ψέματα» και να φέρει τη συμφωνία για ψήφιση στη Βουλή ώστε να αρχίσει η εφαρμογή, καθώς – όπως είπε – κάθε μέρα που περνάει ο λογαριασμός μεγαλώνει.

Σύμφωνα με τον Αντ. Σαμαρά και τον Χρήστο Σταϊκούρα η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου συνδέεται άμεσα με το μνημόνιο και αποτελεί συνέχειά του, όπως ρητά αναφέρεται στα κείμενα. Ο Αντ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση φοβάται να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή λόγω των εσωκομματικών αντιδράσεων και στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝ.ΕΛΛ.

«Η αλήθεια δεν κρύβεται. Η σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση είναι τροποποίηση της κύριας σύμβασης για να πάρει παράταση 4 μήνες. Ό,τι είχαμε κάνει και εμείς για να πάρουμε 2 μήνες παράταση. Ίδια ορολογία. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έσκισε μνημόνιο, αλλά το συνυπέγραψε» είπε ο Αντ. Σαμαράς.

Η Ν.Δ. δείχνει αποφασισμένη να κλιμακώσει την πίεση προς την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το συντομότερο δυνατόν μέτρα, καθώς θεωρεί ότι η καθυστέρηση πλήττει την οικονομία, και με στόχο να επιβεβαιώσει τη δικαίωση της ηγεσίας της για την προεκλογική καμπάνια. Ο Σαμαράς υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε στο κείμενο που είχε υπογράψει η Ν.Δ. ένα επιπλέον δυσμενές στοιχείο. Την επιστροφή των 10 δισ. του ΤΧΣ στον EFSF.

Ο Αντ. Σαμαράς επιχειρεί με τη δημοσιοποίηση του κειμένου να στριμώξει πολιτικά την κυβέρνηση, καθώς θεωρεί ότι θα υπάρξουν βουλευτές που δεν θα υπερψηφίσουν τα μέτρα που θα ληφθούν και θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα υποχρεωθεί να προσφύγει στη στήριξη της Ν.Δ. και του Ποταμιού. Σε διαφορετική περίπτωση η κυβέρνηση ή θα προκηρύξει δημοψήφισμα ή εκλογές.

«Είναι απίστευτα αυτά τα πράγματα! Όλο αυτό το αλαλούμ και αυτές οι παλινωδίες ήταν προφανώς μέρος της δήθεν “σκληρής και υπερήφανης διαπραγμάτευσης”, που επικοινωνιακά πουλούσε η κυβέρνηση. Και που τώρα βέβαια προσπαθεί να “μαζέψει”» σημείωσε. Κάλεσε δε την κυβέρνηση να σταματήσει «τις παλινωδίες, τις καθυστερήσεις, τα παιχνίδια με τα συνθήματα και τα σύμβολα. Να επιδείξει αίσθημα ευθύνης. Και να εφαρμόσει άμεσα αυτά που η ίδια υπέγραψε στις 20 Φεβρουαρίου» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος πιστεύει ότι η κυβέρνηση σύντομα θα κλείσει τη συμφωνία και επιχειρεί να εμφανιστεί ότι και αυτός συνέβαλε πιέζοντας, αλλά και να καρπωθεί οφέλη, αφού εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει προβλήματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:04