search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:42
MENU CLOSE

Συγκλονιστικά τα τελευταία λεπτά στο μοιραίο Airbus: Οι επιβάτες ούρλιαζαν για πέντε λεπτά

30.03.2015 11:26
Συγκλονιστικά τα τελευταία λεπτά στο μοιραίο Airbus: Οι επιβάτες ούρλιαζαν για πέντε λεπτά - Media

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που έρχονται διαρκώς στο φως για τις συνθήκες πτώσης του μοιραίου Airbus της Germanwings που στοίχισε τη ζωή σε 150 ανθρώπους στις Γαλλικές Άλπεις. 

 

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που έρχονται διαρκώς στο φως για τις συνθήκες πτώσης του μοιραίου Airbus της Germanwings που στοίχισε τη ζωή σε 150 ανθρώπους στις Γαλλικές Άλπεις. 
Όπως προκύπτει από την απομαγνητοφώνηση του μαύρου κουτιού οι επιβάτες ούρλιαζαν για περισσότερα από πέντε λεπτά πριν την πρόσκρουση, καθώς φαίνεται ότι είχαν συνείδηση του τι συνέβαινε, όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Τα ουρλιαχτά είναι ο τελευταίος ήχος που καταγράφηκε πριν την πρόσκρουση του αεροπλάνου στο έδαφος, αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με την Bild, ηχητικό υλικό περίπου μιάμισης ώρας έχει καταγραφεί στο «μαύρο κουτί» και έχει ήδη δεχτεί επεξεργασία από τους εμπειρογνώμονες που αναζητούν το τι ακριβώς συνέβη στη μοιραία πτήση. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η καθοδική πορεία του αεροσκάφους ξεκίνησε στις 10:29. Στις 10:32 οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με το αεροσκάφος, χωρίς όμως να λάβουν καμία απάντηση. Πολύ σύντομα αμέσως μετά, ακούγεται ο πιλότος Πάτρικ Σοντχάιμερ να χτυπά δυνατά την κλειδωμένη πόρτα του πιλοτηρίου και τότε οι επιβάτες ακούγονται να ουρλιάζουν.

Στις 10:35 ένας «δυνατός μεταλλικός ήχος» στην πόρτα ξεχωρίζει, από τις προσπάθειες του πιλότου να μπει και στις 10:37 ακούγεται να φωνάζει: «Άνοιξε την καταραμένη πόρτα»! 

Στις 10:40 τα ουρλιαχτά των επιβατών, ακούγονται για τελευταία φορά, καθώς ακολουθεί ο ήχος της πρόσκρουσης. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:30