search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:37
MENU CLOSE

Έγκλημα με δηλητηριασμένα δολώματα στο Περτούλι

30.03.2015 14:01
Έγκλημα με δηλητηριασμένα δολώματα στο Περτούλι - Media

Μια αλεπού και δυο οικόσιτοι σκύλοι θανατώθηκαν από ασυνείδητους που γέμισαν το Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου με δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες).

 

Μια αλεπού και δυο οικόσιτοι σκύλοι θανατώθηκαν από ασυνείδητους που γέμισαν το Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου με δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες).

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία που σε συνεργασία με το Δασαρχείο Περτουλίου πραγματοποίησαν αυτοψία στην περιοχή εντόπισαν πολυάριθμες φόλες και συγκεκριμένα υδροκυάνιο με παραφίνη καθώς και κομμάτια λουκάνικου και ωμού κρέατος με έντονη οσμή φυτοφαρμάκου.

Όπως επισημαίνει η ΕΟΕ, η χρήση των δηλητηριασμένων δολωμάτων αποτελεί μια εξαιρετικά επιβλαβή πρακτική για το περιβάλλον, ενώ συνιστά σοβαρή απειλή και για τη δημόσια υγεία, αφού μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Ο κίνδυνος γίνεται πολύ σοβαρότερος ιδίως για τα μικρά παιδιά που παίζουν στην ύπαιθρο. Σε μια τέτοια τραγική περίπτωση, και ανάλογα με τις ειδικότερες περιστάσεις, δεν αποκλείεται οι υπαίτιοι να βρεθούν κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. 

Πολύ συχνά, οι δράστες χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα που έχουν απαγορευτεί στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα το Εndosulfan, το οποίο ανήκει στην ίδια κατηγορία με το γνωστό DDT και έχει ανιχνευτεί την περασμένη χρονιά σε δολώματα στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας, αλλά και στη Θράκη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:37