search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:45
MENU CLOSE

Απίστευτο: Άλλαξε πρόσωπο, λαιμό, στόμα, φάρυγγα και γλώσσα μετά από μεταμόσχευση 27 ωρών! (Video)

30.03.2015 16:49
Απίστευτο: Άλλαξε πρόσωπο, λαιμό, στόμα, φάρυγγα και γλώσσα μετά από μεταμόσχευση 27 ωρών! (Video) - Media

Νέο πρόσωπο, λαιμό, στόμα, φάρυγγα και γλώσσα απέκτησε ένας άνδρας ο οποίος έπασχε από βαριάς μορφής δυσμορφία στην Ισπανία.

 

Νέο πρόσωπο, λαιμό, στόμα, φάρυγγα και γλώσσα απέκτησε ένας άνδρας ο οποίος έπασχε από βαριάς μορφής δυσμορφία στην Ισπανία.

Η μεταμόσχευση, η οποία ήταν ιδιαίτερα περίπλοκη, κράτησε 27 ώρες και συμμετείχαν 45 γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου Βαλ ντ’ Εβρόν της Βαρκελώνης.

Ο ασθενής, ηλικίας 45 ετών, υπέφερε εδώ και 20 χρόνια από σοβαρή αρτηριοφλεβική δυσπλασία, μια ασθένεια που του είχε προκαλέσει σταδιακή δυσμορφία των ιστών του προσώπου.

Αντιμετώπιζε προβλήματα όρασης, δυσκολευόταν να μιλήσει και διέτρεχε κίνδυνο αιμορραγιών που θα έθεταν τη ζωή του σε κίνδυνο.

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισαν οι χειρουργοί προερχόταν από την ίδια την ασθένειά του που “εμφανίζεται σαν καλοήθης όγκος”, εξήγησε ο Χοάν Περέ Μπαρέτ, ο επικεφαλής της μονάδας πλαστικής χειρουργικής και εγκαυμάτων.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, ο ασθενής είχε επισκεφθεί πολλούς γιατρούς σε διεθνώς γνωστά νοσοκομεία  όπως Κλινική Μάγιο και Χάρβαρντ και όλοι έκριναν ότι η κατάστασή του ήταν μη χειρουργήσιμη.

Στο Βαλ ντ’ Εβρόν πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2010 η πρώτη μεταμόσχευση ολόκληρου προσώπου στον κόσμο. Η Ισπανία κατέχει τα πρωτεία στις μεταμοσχεύσεις εδώ και 23 χρόνια, μια μοναδική επιτυχία που εξηγείται από τον υψηλό αριθμό των δωρητών οργάνων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:45