search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:51
MENU CLOSE

Ο Σ. Χατζάκης στέλνει μήνυμα στον Ν. Ξυδάκη να κάνει οικονομικό έλεγχο στο Φεστιβάλ Αθηνών

06.04.2015 11:49
Ξυδάκης: «Άστοχη έκφραση» η δήλωση Πολάκη για «νεκρούς που θολώνουν την αποτελεσματικότητα του κράτους» - Media

. Ο Ξυδάκης ζήτησε από το δς στου Εθνικού να δώσει στο υπουργείο τις συμβάσεις εργαζομένων και συνεργατών του Εθνικού Θεάτρου, που δεν δημοσιεύονται στη Διαύγεια

Δεν έχει τέλος η κόντρα Ξυδάκη-Χατζάκη. Από τη στιγμή που ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης ζήτησε από τον Σωτήρη Χατζάκη την παραίτηση του από τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και πήρε την αρνητική απάντηση του, έχει ξεσπάσει μια ασταμάτητη κόντρα που δείχνει ότι θα έχουμε άμεσα αλλαγές…

Να θυμίσουμε τις πρόσφατες εξελίξεις. Ο Ξυδάκης ζήτησε από το δς στου Εθνικού να δώσει στο υπουργείο τις συμβάσεις εργαζομένων και συνεργατών του Εθνικού Θεάτρου, που δεν δημοσιεύονται στη Διαύγεια. Το Εθνικό είναι εποπτευόμενος φορέας του υπουργείου Πολιτισμού και νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Στον ιδρυτικό νόμο του Εθνικού Θεάτρου στην παράγραφο 19, άρθρο 3, διαβάζουμε : «Τα Θέατρα υποβάλλουν στον Υπουργό Πολιτισμού οποτεδήποτε τους ζητηθεί, κάθε στοιχείο προς ενημέρωση για την πορεία των εργασιών και την πραγματοποίηση των σκοπών τους». Η  άρνηση να παραδοθούν οι συμβάσεις θα έχει συνέπειες, επομένως θα έχουμε εξελίξεις αυτές τις μέρες στο Εθνικό.

Ο Σωτήρης Χατζάκης, σε συνέντευξη του στα Νέα, στέλνει την …. απάντηση του στον υπουργό: «Με τρεις επιστολές από το γραφείο τού αναπληρωτή υπουργού, οι οποίες φέρουν μια δυσανάγνωστη μονογραφή, μας έχει ζητηθεί να παραδοθούν οι εν λόγω συμβάσεις. Εμείς από τη μεριά μας στείλαμε το αίτημα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα από την οποία και περιμένουμε έγκριση…Οι συμβάσεις και τα οικονομικά στοιχεία δίνονται στη Διαύγεια συνολικά για την κάθε παράσταση και όχι κατά μόνας (όχι δηλαδή μεμονωμένα για κάθε συντελεστή – καλλιτέχνη)».

Αναφερόμενος μάλιστα στο αίτημα του αναπληρωτή υπουργού να ενημερωθεί για όλες τις οικονομικές συμβάσεις, δηλώνει στα Νέα πως ο κύριος Ξυδάκης«πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να είναι ατζέντης ή υπουργός». Ο Σωτήρης Χατζάκης βάζει στη δημόσια αντιπαράθεση και νέα ονόματα, αφού λέει πως κάλεσε τον υπουργό να προβεί σε φορολογικό και οικονομικό έλεγχο του Εθνικού, «του μόνου κερδοφόρου οργανισμού, που έχει σκοπό να δολοφονήσει» αναφέρεται και στο Φεστιβάλ Αθηνών. Προτρέπει τον Νίκο Ξυδάκη  «να ξεκινήσει με τον οικονομικό έλεγχο του Φεστιβάλ Αθηνών, του οποίου βασικός συνεργάτης είναι ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Παναγιώτης Δούρος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01