search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:03
MENU CLOSE

Οι Έλληνες ηγέτες που θαυμάζει ο Αλέξης Τσίπρας!

08.04.2015 10:36
Πόσοι είδαν την συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1;  - Media

Σε ερώτηση για τις προσωπικότητες που θαυμάζει, ο Αλέξης Τσίπρας απαρίθμησε στο ρώσικο πρακτορείο Tass, τους Ρήγα Φεραίο, Στέφανο Σαράφη, Άρη Βελουχιώτη, Κωνσταντίνο Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου…

Σε ερώτηση για τις προσωπικότητες που θαυμάζει, ο Αλέξης Τσίπρας απαρίθμησε στο ρώσικο πρακτορείο Tass, τους Ρήγα Φεραίο, Στέφανο Σαράφη, Άρη Βελουχιώτη, Κωνσταντίνο Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου…

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα, στην συνέντευξή του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass, σχετικά με τις προσωπικότητες που θαυμάζει από την ελληνική ιστορία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, αφού ξεκαθαρίζει ότι καμία «δεν ακολούθησε σαν παράδειγμα», σημειώνει κατά σειρά ως σπουδαίες ιστορικές προσωπικότητες, τους Ρήγα Φεραίο, Στέφανο Σαράφη, Άρη Βελουχιώτη αλλά και τους… Κωνσταντίνο Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου.  Κάνει τέλος αναφορά και στους ανώνυμους αγωνιστές…

Λέει συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας:

«Δεν μπορώ να πω πως ακολούθησα ένα συγκεκριμένο παράδειγμα. Όμως είναι αλήθεια πως η ιστορία της χώρας συνδέεται με μερικές πολύ σημαντικές προσωπικότητες, που με βάση την κάθε ιστορική συγκυρία έπαιξαν πολύ σοβαρό ρόλο σε πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα.

Μεταξύ των πιο σημαντικών προσωπικοτήτων της ιστορίας της χώρας μπορώ να αναφέρω τον Ρήγα Φεραίο που κατάφερε να προσφέρει έμπνευση εθνικής απελευθέρωσης στους λαούς των Βαλκανίων. Ήταν πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και του ελληνικού διαφωτισμού.

Πρέπει ακόμα να αναφέρω κάποιες άλλες σημαντικές φιγούρες διαφορετικών περιόδων της ιστορίας της χώρας, όταν η Ελλάδα έπαιζε προοδευτικό ρόλο στις Ευρωπαϊκές σχέσεις. Είναι η περίοδος της Εθνικής Αντίστασης. Και οι άνθρωποι που τη σημάδεψαν: ο στρατηγός Σαράφης και ο Άρης Βελουχιώτης.

Πρέπει ακόμα να αναφέρω ότι πολύ σημαντικοί για την σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου ήταν και δύο πολιτικοί διαφορετικών παρατάξεων: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο ένας έπαιξε ρόλο-κλειδί στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας μετά την επτάχρονη δικτατορία των συνταγματαρχών και ο έτερος ήταν ο κρίσιμος παράγοντας που επηρέασε την κοινωνική αλλαγή που ο λαός στην Ελλάδα χρειαζόταν τόσο πολύ.

Όμως πρέπει να σας πω ότι θέλω να εκφράσω ακόμα μεγαλύτερο σεβασμό στους άγνωστους μαχητές που έδωσαν τις ζωές τους για τις μεγάλες αξίες και ιδανικά. Τα ονόματά τους μπορεί να μην έμειναν στην ιστορία, όμως ήταν χιλιάδες. Με αυτήν την έννοια, πιστεύω πως δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε για το κοινό καλό. Αυτή η κληρονομιά είναι βαριά και ελπίζω να είμαστε άξιοι συνεχιστές τους.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01