search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:49
MENU CLOSE

“Άνοιγμα” των κλειστών επαγγελμάτων μετά τις γιορτές

21.12.2010 08:07
"Άνοιγμα" των κλειστών επαγγελμάτων μετά τις γιορτές - Media

Σε δύο φάσεις θα γίνει το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε βάθος εξαμήνου.

Σε δύο φάσεις θα γίνει το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε βάθος εξαμήνου. Το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο συζητήθηκε -μεταξύ άλλων- στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα κατατεθεί μετά τις γιορτές.

Αυτό προέκυψε από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στην οποία ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει μεγάλο όγκο νομοθετικού έργου σε σύντομο χρονικό διάστημα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι εξίσου μεγάλης σημασίας με την ψήφιση των νόμων, είναι και η παρακολούθηση της εφαρμογής τους.

Η όλη διαδικασία αφορά περίπου 150 επαγγέλματα και σε πρώτη φάση αναμένεται το «άνοιγμα» των επαγγελμάτων των δικηγόρων, φαρμακοποιών, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών, ορκωτών λογιστών, γεωτεχνικών, αρχιτεκτόνων, μηχανικών και οδοντιάτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Υπουργικό Συμβούλιο τονίστηκε ότι η διαβούλευση πρέπει να είναι ουσιαστική και η ενημέρωση να καλύπτει τόσο τους ενδιαφερόμενους φορείς όσο και τους υπουργούς στις αρμοδιότητες των οποίων περιλαμβάνονται ρυθμίσεις που αφορούν «κλειστά επαγγέλματα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:49