search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:14
MENU CLOSE

Καμμένος μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Το πρόβλημα των μεταναστών είναι ευρωπαϊκό

14.04.2015 09:29
Καμμένος μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Το πρόβλημα των μεταναστών είναι ευρωπαϊκό - Media

Tο πρόβλημα των μεταναστών είναι πολύ μεγάλο και η χώρα δεν μπορεί να αντέξει τόσο μεγάλο αριθμό, εκτίμησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Tο πρόβλημα των μεταναστών είναι πολύ μεγάλο και η χώρα δεν μπορεί να αντέξει τόσο μεγάλο αριθμό, εκτίμησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μιάμιση ώρα διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας στη Ρωσία, αλλά κυρίως το ζήτημα των μεταναστών.Μετά τη συνάντηση, ο κ. Καμμένος προανήγγειλε ότι το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με θέμα το προσφυγικό, με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργών.

O Π.Καμμένος, ανέφερε παράλληλα, ότι δεν πρόκειται για θέμα «της Ελλάδας, αλλά της Ευρώπης, η οποία θα πρέπει να πιέσει την Τουρκία να εφαρμόσει το Δουβλίνο ΙΙ».

«Τα κύματα πολέμων της Μέσης Ανατολής, θα οδηγήσουν σε κύματα χιλιάδων μεταναστών, όμως αυτό το θέμα δεν είναι ελληνικό» συμπλήρωσε ο Π. Καμμένος και ανέφερε: «Είναι άλλο να λες ότι θα τους κλείσω την είσοδο κι άλλο να βλέπεις τη θάλασσα να γεμίζει με παιδιά. Η ΕΕ πρέπει να αποδεχθεί ότι πρόκειται για πρόσφυγες που δεν μπορούν να μείνουν στα νησιά και για λόγους υγείας».

Ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι πρέπει να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις, αλλά σε καμία περίπτωση στα νησιά καθώς, όπως είπε, αυτό θα φέρει πληθώρα μεταναστών. «Αντί να δίνουν τα κονδύλια στην Frontex για να κάνει βόλτες, να τα δίνουν για τη δημιουργία εγκαταστάσεων, όμως όχι στα νησιά, γιατί θα δίνεται η δυνατότητα στους διακινητές να φέρνουν κόσμο» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τους διακινητές».

Τέλος είπε πως παρεξηγήθηκε η δήλωσή του ότι εάν δεν σταθεροποιηθεί η Ελλάδα τότε οι μετανάστες θα φθάσουν στο Βερολίνο καθώς δεν πρόκειται περί απειλής αλλά για μια πραγματικότητα λόγω του διογκούμενου κύματος μεταναστών.

Στη σύσκεψη το μεσημέρι θα μετέχουν η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας, ενώ θα συμμετάσχουν ο ναύαρχος Λιμενικού Αθανάσιος Αθανασόπουλος, και ο υπαρχηγός Β’ Λιμενικού Νικόλαος Πατρινός. Στη σύσκεψη έχει κληθεί και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τον οποίο θα εκπροσωπήσει ο ειδικός σύμβουλος του Επιτρόπου, Αριστείδης Καλογερόπουλος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:12