search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:11
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 17-04-2015

17.04.2015 05:25
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 17-04-2015 - Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής

 

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Η παιδεία εκτροχιάζεται”

Η εφημερίδα γράφει “επανέρχονται το πανεπιστημιακό άσυλο και οι… αιώνιοι! Οι φοιτητές θα ψηφίζουν για την εκλογή πρυτάνεων! Διαχωρίζονται το Πρότυπα από τα Πειραματικά (στα οποία οι μαθητές θα εισάγονται με κλήρωση)! Ωράριο τώρα στα φροντιστήρια και στις σχολές ξένων γλωσσών”.

ΕΘΝΟΣ: “Διαγραφή φορολογικών χρεών με ένα κλικ”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “με μια κίνηση στο Taxis οι φορολογούμενοι μπορούν να διαγράψουν μέχρι και το 100% των προστίμων και των πρόσθετων φόρων και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους από 2 μέχρι και σε 100 δόσεις. Σήμερα ενεργοποιείται η ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας οι οφειλέτες θα υποβάλουν αίτηση για να ρυθμίσουν χρέη από φόρους εισοδήματος, ακινήτων, ΦΠΑ, καθώς και πρόστιμα για παραβάσεις”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Σιωνιστικό σχέδιο «Kalergi»! «Η λευκή φυλή θα εξαφανιστεί»!”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “«Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» ετοιμάζουν στην Ελλάδα οι ισλαμιστές”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Σηκώνουν 12 δισ. ευρώ από κρατικές καταθέσεις”

Η εφημερίδα γράφει ότι “ο αν. υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν υποχρεωτικά τα διαθέσιμα από υπουργεία, δήμους, περιφέρειες, Ταμεία, νοσοκομεία για πληρωμή μισθών συντάξεων και χρέους”.

ΕΣΤΙΑ: “Σε διαρκή διωγμό οι «νοικοκυραίοι»”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “στην Ελλάδα υπάρχει μία κατηγορία πολιτών που περιγράφεται επιγραμματικά ως η τάξις των «νοικοκυραίων». Δηλαδή εκείνων που εργάζονται σκληρά για να παράγουν εισόδημα και πλούτο, πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους, δεν υπερκαταναλώνουν και φροντίζουν να αποταμιεύουν και να επενδύουν για το καλό των παιδιών τους”.

Η ΑΥΓΗ: “4 πολιτικές διαφωνίες”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μην ενδώσει στις πιέσεις συντηρητικών κύκλων, εκτός αλλά και εντός Ελλάδας, για διολίσθηση στο καθεστώς των μνημονιακών πολιτικών διαμήνυσε με δήλωσή του στο Reuters ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για «έντιμο συμβιβασμό» μέχρι το τέλος του μήνα”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Σταματήστε τους εκβιασμούς”

Η εφημερίδα γράφει ότι “στο ανώτατο επίπεδο, του ίδιου του πρωθυπουργού, απάντησε η ελληνική κυβέρνηση στους συνεχιζόμενους εκβιασμούς των δανειστών. Απέναντι στις αλλεπάλληλες δηλώσεις, κυρίως του Β. Σόιμπλε, ο Αλ. Τσίπρας, με δήλωση στο Reuters, σήκωσε το γάντι και έδωσε στις διαφωνίες την πολιτική διάστασή τους, χωρίς να επιμένει στις τεχνικές λεπτομέρειες, καλώντας τους να σταματήσουν τις «κακοφωνίες» των τελευταίων ημερών”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Παιδεία, όπισθεν ολοταχώς”

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “πρακτικές που βύθισαν τα τελευταία 30 χρόνια το ελληνικό πανεπιστήμιο στη συναλλαγή και τη διαφθορά και μετέτρεψαν τα ιδρύματα σε φυτώριο κομματικών στελεχών, επαναφέρει το υπουργείο Παιδείας”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Στο σημείο μηδέν οι διαπραγματεύσεις”

Σύμφωνα με την εφημερίδα “στο σημείο μηδέν βρίσκονται πλέον οι διαπραγματεύσεις με τους «Θεσμούς». Ο κίνδυνος χρεοκοπίας επικρεμάται ως δαμόκλειος σπάθη, όπως προκύπτει από το μπαράζ δηλώσεων ευρωπαίων αξιωματούχων και δημοσιευμάτων του διεθνούς Τύπου”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Διαβεβαιώνει για συμφωνία σε βάρος του λαού”

Η εφημερίδα σημειώνει “«Το καθήκον της κυβέρνησής μας είναι να δεχτεί το πολιτικό κόστος μερικών δύσκολων αποφάσεων, που είναι αναγκαίες για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των παγκόσμιων εταίρων μας». Αυτό είναι το μήνυμα που απέστειλε, εκ νέου, χτες, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, διαβεβαιώνοντας τα ιμπεριαλιστικά κέντρα (ΕΕ-ΗΠΑ-ΔΝΤ) για το γεγονός ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι «περισσότερο πρόθυμη από οποιονδήποτε άλλο να φέρει αυτές τις διαπραγματεύσεις σε πέρας επιτυχώς»…”

ΤΑ ΝΕΑ: “Επιστράτευση τέλος!”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “τέλος στην πολιτική επιστράτευση επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση που έχει κατατεθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο και αναμένεται να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες”.

Kontranews: “Αν πτωχεύσει η Ελλάδα θα καταρρεύσει όλη η Ευρώπη”

Σύμφωνα με την εφημερίδα μπορεί ο Σόιμπλε να γαυγίζει σε καθημερινή βάση σαν λυσσασμένο σκυλί και να απειλεί με χρεοκοπία τη χώρα μας, αλλά στην πραγματικότητα η Γερμανία είναι η μοναδική χώρα που θα κρατήσει με νύχια και με δόντια την Ελλάδα στην Ευρωζώνη”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Ταμειακή ασφυξία”

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία στερεύει κάθε ώρα που περνά, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνεται το ενδεχόμενο άμεσης συμφωνίας της χώρας με τους δανειστές, κάνοντας το πρόβλημα οξύτατο”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “«Μάχη» χαρακωμάτων”

Η εφημερίδα τονίζει ότι “στην ανάγκη για «πολιτική» και όχι «τεχνική» διαπραγμάτευση και προσέγγιση επιμένει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από δήλωση-παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ουσιαστικά επιβεβαίωσε το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι συζητήσεις με τους εταίρους”.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01