search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:19
MENU CLOSE

Μαξίμου: «Δεν δεχόμαστε ούτε θέτουμε τελεσίγραφα» – Τι θα πει ο Τσίπρας σε Μέρκελ και Ολάντ

23.04.2015 11:48
Μαξίμου: «Δεν δεχόμαστε ούτε θέτουμε τελεσίγραφα» – Τι θα πει ο Τσίπρας σε  Μέρκελ και Ολάντ - Media

Αποφασισμένος να αναζητήσει – στο παρά πέντε της έναρξης του Eurogroup -ένα πολιτικό «σινιάλο» που θα επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις θα εμφανιστεί ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ.  Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με ανώτερη κυβερνητική πηγή αναμένεται να  διαμηνύσει στη Μέρκελ πως η Ελλάδα…

 

Αποφασισμένος να αναζητήσει – στο παρά πέντε της έναρξης του Eurogroup -ένα πολιτικό «σινιάλο» που θα επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις θα εμφανιστεί ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ. 

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με ανώτερη κυβερνητική πηγή αναμένεται να  διαμηνύσει στη Μέρκελ πως η Ελλάδα έκανε το 70% αυτών που της αναλογούν και είναι η σειρά της Ευρώπης να τηρήσει τη συμφωνία.

Διαφορετικά, αν δεν βρει ανταπόκριση κατά τη σημερινή συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο προτίθεται να αναφέρει τόσο στην ίδια όσο και στον πρόεδρο Ολάντ ότι είναι στον αέρα η συμφωνία της 20ηςΦεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν ότι τα όσα θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στους δύο ηγέτες θα έχουν επιθετικό τόνο και μορφή τελεσιγράφου: «Δεν δεχόμαστε ούτε θέτουμε τελεσίγραφα». Με αυτό τον τρόπο διαψεύδει το Μαξίμου δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με την γερμανίδα καγκελάριο στις Βρυξέλλες σε λίγη ώρα και στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το Μεταναστευτικό θα της θέσει το τελεσίγραφο “συμφωνία τώρα ή εκλογές”. Δεν έχουν καμία απολύτως βάση αναφέρει το πρωθυπουργικό γραφείο, καθώς “η ελληνική κυβέρνηση όπως δεν δέχεται τελεσίγραφα έτσι και δεν θέτει”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάτες του πρωθυπουργού που τον συνοδεύουν στις Βρυξέλλες αν και δεν αποκλείουν τίποτα, υποστηρίζουν ότι η Αθήνα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία επομένως σε αυτή την περίπτωση είναι απίθανο ένα σενάριο εκλογών. Οι εκλογές είναι πιθανές μόνο σε περίπτωση που οι ευρωπαίοι επιλέξουν τη ρήξη, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές ρίχνοντας το μπαλάκι των ευθυνών για ένα τέτοιο ενδεχόμενο στους “έξω”. Συμπληρώνουν όμως ότι αν ήθελαν τη ρήξη θα την είχαν κάνει στις 28 Φεβρουαρίου όταν ξεκινούσαν οι διαπραγματεύσεις και όχι τώρα.

Ωστόσο, αν και η κυβέρνηση δεν βλέπει ούτε απαιτεί μια συμφωνία εδώ και τώρα, δηλαδή στο αυριανό Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας, θα θέσει επιτακτικά, τόσο προς την Άνγκελα Μέρκελ όσο και προς το Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον οποίο επίσης θα συναντήσει στο περιθώριο της Συνόδου- το θέμα της πιέσης χρόνου που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ως προς τη ρευστότητα διεκδικώντας άμεσα μια κίνηση καλής θέλησης, δηλαδή ένα μικρό άνοιγμα της χρηματοδοτικής στρόφιγγας ως το τέλος Απριλίου πιθανότατα με τη σύγκλιση ενός έκτακτου Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:17