search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:07
MENU CLOSE

Ολοκληρώθηκε ο 22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας (Photos)

26.04.2015 11:53
Ολοκληρώθηκε ο 22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας (Photos) - Media

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε σήμερα ο 22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας. Τον αγώνα διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας

 

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε σήμερα ο 22ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας. Τον αγώνα διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ).

Στόχος της διοργάνωσης ήταν η αναβάθμιση του κοινωνικού ρόλου του αθλητισμού, η ελεύθερη συμμετοχή όλων στα αθλητικά δρώμενα και η μύηση στην Ολυμπιακή Ιδέα, το «Ευ αγωνίζεσθαι», τη χαρά της συμμετοχής και της άσκησης, ενώ ήταν αφιερωμένος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Η εκκίνηση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, με μικρούς και μεγάλους να κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας και σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των συμμετεχόντων να αγγίζει τις 10.000.

Οι διαδρομές των 8,5 χλμ και των 2,7 χλμ ξεκίνησαν από τον προαύλιο χώρο του Ζαππείου, ενώ ο αγώνας των 1,1 χλμ από τα Προπύλαια. Ο τερματισμός και των τριών διαδρομών έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Μετά το τέλος του αγώνα μοιράστηκαν δίπλωμα συμμετοχής σε όλους ενώ μερικοί υπερτυχεροί κέρδισαν δώρα.

Τέλος, σημειώνεται ότι αποκαθίσταται σταδιακά η κίνηση στους δρόμους που είχαν κλείσει λόγω της διεξαγωγής του Ποδηλατικού Αγώνα.

Συγκεκριμένα οι διαδρομές ήταν οι ακόλουθες:

8,5 χλμ.

Ζάππειο – Λ. Αμαλίας (αριστ) – Β. Όλγας (αντ. Ρεύμα) – Βασ. Κων/νου (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Β. Σοφίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Αλεξάνδρας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Πατησίων (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Αιόλου – Σταδίου – Φιλελλήνων – Ζάππειο.

2,7 χλμ.

Ζάππειο – Λ. Αμαλίας (δεξιά) – Πανεπιστημίου – Αρσάκη (αριστερά) – Σταδίου – Φιλελλήνων- Αμαλίας – Ζάππειο.

Α.με.Α (1,1χλμ)

Προπύλαια Πανεπιστημίου – Πανεπιστημίου (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Λ. Αμαλίας (αντίθετο ρεύμα κίνησης) – Ζάππειο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:07