19/12/2018 04:36:13
13.11.2009

Πήγε για διάρρηξη και...αποκοιμήθηκε

 

Ένας Αυστραλός διαρρήκτης, προφανώς εξαντλημένος, βρέθηκε να κοιμάται μακαρίως μπροστά στον «τόπο εργασίας » του, δηλαδή ενώ προσπαθούσε να ανοίξει μία κλειδαριά στην είσοδο μεγάλης αποθήκης στο Περθ. Ο άνδρας, γύρω στα 35, συνελήφθη ενώ κοιμόταν, την Κυριακή το πρωί, μπροστά σε μια από τις πόρτες της αποθήκης. Στο χέρι του κρατούσε τη μία άκρη ενός μεταλλικού σωλήνα που χρησιμοποίησε ως μοχλό, ενώ η άλλη άκρη βρισκόταν μέσα στην κλειδαριά.

Ο ι αστυνομικοί, αφού βρήκαν στις τσέπες του τα κλειδιά του αυτοκινήτου του, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο εκεί κοντά, το έψαξαν και βρήκαν μέσα μεγάλη ποσότητα φαρμάκων, τα οποία είχε κλέψει προηγουμένως από ένα φαρμακείο. «Η νύχτα ήταν κουραστική φαίνεται και ο άνθρωπος εξαντλήθηκε» σχολίασε λακωνικά ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο τύπος παραπέμφθηκε όχι μόνο για την απόπειρα διάρρηξης, αλλά και επειδή δεν είχε άδεια οδήγησης!..

Πανεπιστημιακά μαθήματα στο τρένο!

Γ ιατί να μην αξιοποιηθούν οι ώρες που περνούν οι επιβάτες στα τρένα των προαστίων ώστε να ταξιδεύουν και διανοητικώς; Η φιλόδοξη ιδέα ήταν του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, το οποίο αποφάσισε να στείλει τους καθηγητές του στα βαγόνια για να εκπαιδεύσουν τους ταξιδιώτες. Οι επιβάτες που πήραν το πρωινό τρένο των εννέα, το οποίο συνδέει το προάστιο Μοντιίν και το Τελ Αβίβ, άφησαν, λοιπόν, στην άκρη τις εφημερίδες και τα κινητά τους, για να ακούσουν τον καθηγητή Χανόχ Γκουτφρόιντ να τους κάνει διάλεξη για τις «ερωτικές επιστολές του Αϊνστάιν»!..

Τ ο μάθημα αυτό ήταν το πρώτο ενός προγράμματος με τίτλο «Οι επιστήμονες πάνω στις ράγες», το οποίο αποβλέπει στο να διευρύνει το ενδιαφέρον του κοινού για το πανεπιστήμιο και να φέρει το πανεπιστήμιο πιο κοντά στο κοινό. «Το κοινό πρέπει να καταλάβει τη σημασία της ανώτατης εκπαίδευσης» εξηγεί η εκπρόσωπος του πανεπιστημίου. «Η ανώτατη εκπαίδευση βρίσκεται σε κρίση, η θέση της διαβρώνεται και οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι είναι ένα στρατηγικό πλεονέκτημα για τη χώρα».

Ο καθηγητής Γκουτφρόιντ αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των επιστολών του Αϊνστάιν στις δύο γυναίκες του, εξηγώντας ότι «οι προσωπικές λεπτομέρειες φωτίζουν τη ζωή του, σε μια στιγμή που έφερνε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το σύμπαν»...

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.