search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 05:23
MENU CLOSE

«Πυρά» Παππά κατά καναλαρχών – Σύντομα νομοσχέδιο για την αδειοδότηση καναλιών

27.04.2015 11:17
«Πυρά» Παππά κατά καναλαρχών – Σύντομα νομοσχέδιο για την αδειοδότηση καναλιών - Media

Μηνύματα προς τους καναλάρχες περιείχε η ομιλία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

 

Μηνύματα προς τους καναλάρχες περιείχε η ομιλία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

«Κάποιοι θέλουν την διατήρηση ενός άναρχου, χωρίς κανόνες τηλεοπτικού πεδίου. Μερικοί αντιδρούν και θέλουν την διαιώνιση του χωρίς κανόνες τοπίου. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη και δεν μας απασχολούν αυτές οι αντιδράσεις όσων θεωρούν ότι μπορούν να έχουν θεσμική, φορολογική και οικονομική ασυλία εις το διηνεκές», σημείωσε ο Νίκος Παππάς, αναφέροντας πως «νομοθετούμε για το δικαίωμα της κοινωνίας στην ενημέρωση, για να ξεκινήσει να μπαίνει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο».

Παράλληλα, ο αρμόδιος για τα ΜΜΕ υποστήριξε πως σύντομα θα έρθει νέο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει χρονικά την κατάθεσή του στην Βουλή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν τηρήθηκε η υποχρέωση για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Ανάσα αξιοπρέπειας» η επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Ως μια «ανάσα αξιοπρέπειας» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, του οποίου ξεκίνησε η συζήτηση του στην Ολομέλεια, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σημειώνοντας πως η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να ρίξει «μαύρο» και να κλείσει την ΕΡΤ συνιστά «κορυφαίο πλήγμα της Δημοκρατίας».

«Παρά το ότι κάποιοι άρχιζαν να φωνάζουν ότι το νομοσχέδιο θα το κόψουν οι δανειστές – λες και είναι οι ντουντούκες – η κυβέρνηση εμφανίζεται συνεπής με τις τις προεκλογικές της δεσμεύσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς, ο οποίος σημείωσε ότι αποτελεί στόχο της κυβέρνησης η νέα ΕΡΤ να είναι ανεξάρτητη από πολιτικές επιρροές.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 02:46