search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:31
MENU CLOSE

10 εντυπωσιακά επιστημονικά στοιχεία για το σεξ που ίσως δεν ξέρατε

27.04.2015 11:55
10 εντυπωσιακά επιστημονικά στοιχεία για το σεξ που ίσως δεν ξέρατε   - Media

Οι πρώτες οργανωμένες επιστημονικές μελέτες για το σεξ έγιναν τις δεκαετίες του ΄50 και του ’60 από τον Ουίλιαμ Μάστερς και τη Βιρτζίνια Τζόνσον, βγάζοντας από το «ντουλάπι» το θέμα και κάνοντάς τους διάσημους παγκοσμίως.

 

Οι πρώτες οργανωμένες επιστημονικές μελέτες για το σεξ έγιναν τις δεκαετίες του ΄50 και του ’60 από τον Ουίλιαμ Μάστερς και τη Βιρτζίνια Τζόνσον, βγάζοντας από το «ντουλάπι» το θέμα και κάνοντάς τους διάσημους παγκοσμίως.

Οι μελέτες τους άλλαξαν κυρίως τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιμετώπιζαν τη γυναικεία σεξουαλικότητα, αποδεικνύοντας ότι οι γυναίκες μπορούσαν, μεταξύ άλλων, να έχουν πολλαπλούς οργασμούς.

Πολλά έχουν αλλάξει από τότε και παρακάτω ακολουθούν ορισμένα στοιχεία μιας εξίσου ενδιαφέρουσας έρευνας, αυτής των Ήντεν Φρόμπεργκ και Ναόμι Γουλφ με τίτλο: «Κόλπος: Μια νέα βιογραφία».

 

1. Ο κύκλος του φωτός επηρεάζει τη γονιμότητα

Παλαιότερα ήταν συνηθισμένο οι γυναίκες να έχουν έμμηνο ρύση κατά τη διάρκεια της νέας σελήνης (όταν είναι σκοτεινή η νύχτα ) και ωορρηξία κατά την πανσέληνο (όταν είναι φωτεινά). Τώρα, σε έναν κόσμο γεμάτο από τεχνητό φωτισμό και φωτεινές οθόνες, οι γυναίκες έχασαν την αρμονική σύνδεση μεταξύ της βιολογίας και της φύσης. Κάποιές μάλιστα προσπάθησαν να αλλάξουν τον φωτισμό του δωματίου τους για να αλλάξουν την ωορρηξία τους .

 

2. Οι γυναίκες μπορούν να μείνουν έγκυες πέντε με οκτώ ημέρες μετά το σεξ

Μελέτες έχουν δείξει ότι σε κάποιες περιπτώσεις σπέρμα μπορεί να παραμείνει «κρυμμένο» στην τραχηλική βλέννη πριν το ωάριο γονιμοποιηθεί για διάστημα από πέντε ως οκτώ ημέρες μετά από το σεξ.

 

3. Οι οργασμοί μπορεί να κάνουν τις γυναίκες πιο δημιουργικές

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι οργασμοί κάνουν τις γυναίκες πιο σίγουρες για τον εαυτό τους, παραγωγικές και δημιουργικές. Και αντίστροφα, οι γυναίκες επιτυγχάνουν πιο ολοκληρωμένους οργασμούς όταν είναι δημιουργικές.

 

4. Τα αντισυλληπτικά χάπια ρίχνουν τη λίμπιντο

Οποιαδήποτε ορμονική αντισύλληψη έχει και ψυχολογικές παρενέργειες. Μερικές φορές οι γυναίκες έχουν ακόμη πρόβλημα να συλλάβουν όταν εγκαταλείψουν το χάπι, διότι, αν και μπορεί να αισθανόντουσαν έλξη για τον σύντροφό τους όσο το έπαιρναν, δεν είναι πραγματικά συμβατοί μεταξύ τους βιοχημικά χωρίς τις επιπλέον ορμόνες .

 

5. Το να κάθονται σε καρέκλες μπορεί να ερεθίσει τις γυναίκες

Τα νεύρα του αιδοίου καθώς και τα οστά της περιοχής τροφοδοτούν τους ιστούς διέγερσης (στον κόλπο, την κλειτορίδα, τον πρωκτό, κ.λπ.) και όταν μια γυναίκα κάθεται σε ορισμένο είδος καρέκλας, που πιέζει τα νεύρα με συγκεκριμένο τρόπο, μπορεί να οδηγηθεί σε σεξουαλική διέγερση.

 

6. Οι καρέκλες, από την άλλη, μπορεί να βλάψουν τους οργασμούς

Από την άλλη πλευρά, όταν μια γυναίκα κάθεται σε καρέκλες το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα στο πυελικό έδαφος και τους μύες που είναι απαραίτητοι για έναν πλήρη οργασμό. Όταν αυτοί οι μύες σφίγγονται από το συνεχές κάθισμα, καθιστούν δυσκολότερο έναν εντυπωσιακό οργασμό.

 

7. Οι νευρικές απολήξεις κατανέμονται διαφορετικά στον κόλπο κάθε γυναίκας

Όπως μια νιφάδα χιονιού, κάθε γυναίκα είναι μοναδική στο πως οι νευρικές απολήξεις της διανέμονται στα γεννητικά της όργανα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε γυναίκα θα πρέπει να χρησιμοποιεί ελαφρώς διαφορετικές μεθόδους για την επίτευξη οργασμού.

 

8. Οι συσπάσεις που νιώθει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια του οργασμού είναι στην πραγματικότητα η προσπάθεια της μήτρας να συγκεντρώσει το σπέρμα

Οι σύνδεσμοι γύρω από τη μήτρα προκαλούν συσπάσεις προκειμένου ο τράχηλος να έχει την ευκαιρία να «μαζέψει» σπέρμα που ενδεχομένως να έχει μείνει στο πίσω μέρος της μήτρας, ώστε να ενισχυθεί η γονιμότητα.

 

9. Η σωστή ενυδάτωση οδηγεί σε καλύτερους οργασμούς

Μια και το σώμα αποτελείται κυρίως από υγρό, η σωστή ενυδάτωση ενισχύει την ικανότητα ανδρών και γυναικών στον οργασμό.

 

10. Όλες οι γυναίκες μπορούν να έχουν οργασμό

Σχεδόν καμία γυναίκα δε γεννιέται ανίκανη να επιτύχει οργασμό. Σύμφωνα με τις πρόσφατες μελέτες, οι γυναίκες έχουν τον απαραίτητο «μηχανισμό» να επιτύχουν οργασμό, αλλά δεν ξέρουν όλες να τον χρησιμοποιούν σωστά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:30