search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:18
MENU CLOSE

Πυρετός διαβουλεύσεων και στο βάθος… πολυνομοσχέδιο

29.04.2015 05:41
Πυρετός διαβουλεύσεων και στο βάθος… πολυνομοσχέδιο - Media

«Γυμνό» από τις «καυτές πατάτες» της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα στο Brussels Group το πρώτο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

«Γυμνό» από τις «καυτές πατάτες» της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα στο Brussels Group το πρώτο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Ασφαλιστικό και εργασιακό, μετατίθενται να ανοίξουν αργότερα, σε κάθε περίπτωση πριν όμως τη μεγάλη συμφωνία του Ιουνίου.

Ανάλογες είναι οι προθέσεις τόσο για το θέμα των πλειστηριασμών όσο και για το θέμα των «κόκκινων δανείων» αν και αρχικά, ειδικά για το θέμα των πλειστηριασμών είχε μείνει ανοικτό το ενδεχόμενο οι διατάξεις για την απαγόρευση των πλειστηριασμών να περάσουν μεν αλλά με πολύ πιο «ασφυκτικές» προϋποθέσεις για τα νοικοκυριά (σ.σ δηλαδή το εισοδηματικό κριτήριο να πέσει κάτω από 50.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα που είχε ανακοινωθεί αρχικά και η αντικειμενική αξία των ακινήτων κάτω από τις 300.000 ευρώ).

Κυβερνητικές πηγές, έλεγαν ότι το πολυνομοσχέδιο, θα περιγράφει στην πραγματικότητα τις 18+8 παρεμβάσεις που είχε συμπεριλάβει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο email προς τους δανειστές το οποίο και διέρρευσε μέσω των Financial Times. 

Άρα, στο πρώτο πολυνομοσχέδιο αναμένεται να υπάρχουν διατάξεις για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου, για την ενίσχυση της είσπραξης του ΦΠΑ, πιθανά η αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης και ο φόρος των διανυκτερεύσεων αλλά και παρεμβάσεις για την τόνωση της ζήτησης για συλλογή αποδείξεων.

Το χρονοδιάγραμμα

Το πολυνομοσχέδιο, αναμένεται να δοθεί εντός της ημέρας στο Brussels Group (οι βασικές διατάξεις του θα παρουσιαστούν από τον κ. Χουλιαράκη) ενώ την Πέμπτη είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί στο υπουργικό Συμβούλιο. Πιθανή θεωρείται επίσης η σύγκληση του Euroworking Group ακόμη και εντός της ημέρας. Πάντως, και χθες, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι στο πολυνομοσχέδιο θέμα επιβολής έκτακτης εισφοράς δεν υπάρχει. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:18