search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:52
MENU CLOSE

Κυβέρνηση: Δεν υποχωρούμε από τις «κόκκινες γραμμές»

29.04.2015 18:47
Κυβέρνηση: Δεν υποχωρούμε από τις «κόκκινες γραμμές» - Media

«Δεν υποχωρούμε από τις “κόκκινες γραμμές” που έθεσε ο πρωθυπουργός. Η λαϊκή εντολή μάς δεσμεύει σε κάποια ζητήματα που θεωρούνται κομβικά».

«Δεν υποχωρούμε από τις “κόκκινες γραμμές” που έθεσε ο πρωθυπουργός. Η λαϊκή εντολή μάς δεσμεύει σε κάποια ζητήματα που θεωρούνται κομβικά».

Αυτό δήλωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος ερωτηθείς για τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με τις αναφορές Ευρωπαίων αξιωματούχων στις Βρυξέλλες, ότι εάν υπάρξει υποχώρηση είτε στο ασφαλιστικό είτε στο εργασιακό είτε στο φορολογικό, τότε θα επέλθει συμφωνία.

«Εμείς δεν παίζουμε πολιτικά παιχνίδια» είπε και, σε ερώτηση ειδικά για το συνταξιοδοτικό, ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, που μετείχε στη συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης στο υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν συζητάμε για μείωση των συντάξεων».

«Εμείς», πρόσθεσε, «θέλουμε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, το ταχύτερο δυνατόν- ενδεχομένως και με ένα έκτακτο Eurogroup πριν τις 11 Μαΐου- την οποία συνδέουμε με μια λύση στο ζήτημα της ρευστότητας». Δήλωσε ότι θα αρκούσε μια σημαντική πρόοδος για τη λύση στη ρευστότητα και μια απόφαση της ΕΚΤ για τα έντοκα γραμμάτια θα είναι πολύ γρήγορη διαδικασία για τη ρευστότητα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος, στο υπουργικό συμβούλιο αύριο (στις 5 το απόγευμα) θα παρουσιαστεί ένα προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου με βάση τη «λίστα Βαρουφάκη». Κατ’ αυτόν, το νομοσχέδιο δεν είναι «”μαρμάρινη πλάκα”, ούτε υπόθεση 1- 2 ημερών, μπορεί να μην κλείσει σε ένα υπουργικό». Μεταξύ των εκκρεμών θεμάτων είναι και αυτό των πλειστηριασμών, για το οποίο θα αποφασιστεί αύριο.

Το νομοσχέδιο θα υποβληθεί στο Brussels Group (συνεδριάζει εκ νέου αύριο στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων από την Ελλάδα), όταν καταλήξει η κυβέρνηση. Αύριο, η συζήτηση θα γίνει στις γνωστές θεματικές ενότητες (φορολογική διοίκηση, δημόσια διοίκηση, δημόσια περιουσία) και στις διαφωνίες που έμειναν από το προηγούμενο Brussels Group. Σημειώνεται, ότι στην κυβέρνηση μεταφέρεται ένα θετικό κλίμα από το Euro Working Group, που επίσης συνέρχεται στη βελγική πρωτεύουσα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:52