search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:14
MENU CLOSE

Η Ραχήλ πήρε… τα βουνά

30.04.2015 12:42
Η Ραχήλ πήρε… τα βουνά - Media

Η ίδια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχή Μακρή «αποκαλύπτει» στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ότι «πήρε τα βουνά» και βρέθηκε στο Μαυροδένδρι Κοζάνης.

 

Η ίδια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχή Μακρή «αποκαλύπτει» στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ότι «πήρε τα βουνά», αλλά για καλό σκοπό και βρέθηκε στο Μαυροδένδρι Κοζάνης.

«Στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης καθαρισμού των δασών, η οποία έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Εθελοντική Καμπάνια Καθαρισμού «Let’s Do It», ο πρόεδρος και κάτοικοι του Μαυροδενδρίου Κοζάνης καθαρίσαμε το δασάκι του χωριού» γράφει χαρακητριστικά η Ραχήλ Μακρή.

«Οι δασώδεις λεκάνες απορροής, λειτουργούν ως γιγάντια σφουγγάρια. Επιβραδύνουν τις απορροές και συγκρατούν νερό που ανατροφοδοτεί τα ποτάμια και τα υπόγεια ύδατα.

Έτσι ρυθμίζουν τη ροή του νερού από τα ορεινά υψίπεδα στις καλλιεργούμενες εκτάσεις και τις αστικές περιοχές. Επιπλέον ελαττώνουν τη διάβρωση του εδάφους. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται η ποσότητα των ιζημάτων που παρασύρεται σε ποτάμια, λίμνες και δεξαμενές. Τα δάση επηρεάζουν σημαντικά το κλίμα.

Τα δάση είναι ζωτικής σημασίας για τον κύκλο του άνθρακα στον πλανήτη. Δεσμεύουν σχεδόν το 90% του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα.

Επιπλέον παρέχουν βιότοπους για τα περισσότερα είδη άγριας ζωής και λειτουργούν ως προστατευτική ασπίδα κατά του θορύβου. Παράλληλα απορροφούν τους αέριους ρυπαντές και ανανεώνουν το ανθρώπινο πνεύμα.

 

Τα δάση είναι ζωή και οφείλουμε να τα προσέχουμε», καταλήγει η ανάρτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή.

 

Στα πλαίσια της εθελοντικής δράσης καθαρισμού των δασών, η οποία έγινε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εθελοντικής Καμπάνιας…

Posted by Ραχήλ Μακρή on Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:12