search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:20
MENU CLOSE

Λαφαζάνης: Αν δεν μπορούμε να πετύχουμε, να φύγουμε από την κυβέρνηση!

03.05.2015 08:51
Λαφαζάνης: Αν δεν μπορούμε να πετύχουμε, να φύγουμε από την κυβέρνηση! - Media

Η κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά εργαλείο για να αλλάξει θετικά την κοινωνία τονίζει σε συνέντευξή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος σημειώνει χαρακτηριστικά πως «αν δεν μπορούμε να πετύχουμε, να παραδώσουμε την σκυτάλη».

 

Η κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά εργαλείο για να αλλάξει θετικά την κοινωνία τονίζει σε συνέντευξή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος σημειώνει χαρακτηριστικά πως «αν δεν μπορούμε να πετύχουμε, να παραδώσουμε την σκυτάλη».

«Αν δεν μπορούμε να πετύχουμε, το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη» δηλώνει ευθαρσώς, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

 «Μπορούμε, όμως, να πετύχουμε και θα πετύχουμε» συμπληρώνει ο υπουργός. «Δεν υπάρχει κάτι πιο ξένο και αποτροπιαστικό για μένα από το δόγμα : η εξουσία για την εξουσία», απαντά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ερωτηθείς εάν σε έναν επώδυνο συμβιβασμό θα μετριάσει τη στάση του.

Ο ίδιος, αποκλείει παράλληλα το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, να εγκαταλείψει τις αρχές, τις αξίες και τις δεσμεύσεις του, στο όνομα μιας κυνικής, προσωρινής και αμφίβολης παραμονής στην κυβέρνηση. «Δεν θεωρώ ότι η Κυβέρνηση σκοπεύει να ξεπεράσει κάποια κρίσιμα όρια συμβιβασμού, γιατί όλοι γνωρίζουμε πως σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα καταρρεύσει μόνο η ίδια, αλλά θα μιλάμε και για την “τελική λύση” στον τόπο», προσθέτει ο υπουργός.

Ενώ, σε ερώτηση για το εάν ο ίδιος πιστεύει στην προοπτική της χώρας εκτός Ευρωζώνης και με δικό της νόμισμα, απαντά ότι τα μόνα δόγματα που οφείλουν να προσδιορίζουν τις αποφάσεις και τις επιλογές μας είναι η εθνική αξιοπρέπεια, το δημόσιο συμφέρον και η ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01