search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:59
MENU CLOSE

Σύσκεψη της ομάδας διαπραγμάτευσης υπό τον πρωθυπουργό – Σε κομβικό σημείο οι συζητήσεις

03.05.2015 16:22
Σύσκεψη της ομάδας διαπραγμάτευσης υπό τον πρωθυπουργό - Σε κομβικό σημείο οι συζητήσεις - Media

Υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής συνεδρίαση της πολιτικής όμάδας διαπραγμάτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να αποτιμηθεί η πρόοδος των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group.

 

Συνεδριάζει στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης προκειμένου να αποτιμηθεί η πρόοδος των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group  το οποίο διέκοψε τις εργασίες του χτες το απόγευμα και θα συνεχιστούν τη Δευτέρα.  Η σύσκεψη ξεκίνησε γύρω στις 6 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι στην πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης, ύστερα από την αναδιάρθρωση που ανακοινώθηκε την περασμένη Δευτέρα, και τελεί υπό την ευθύνη του υπουργού Οικονομικών Γιανη Βαρουφάκη, μετέχουν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης.

Λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ την ερχόμενη Τετάρτη όπου η κυβέρνηση αναμένει μια ευνοϊκή απόφαση για τα T- Bills, δηλαδή την αύξηση του ορίου εκθεσης των συστημικών τραπεζών στα έντοκα γραμμάτια ελληνικού δημοσίου, οι δανειστές πιέζουν με τα εργασιακά και το ασφαλιστικό τα οποία για την κυβέρνηση αποτελούν “κόκκινες γραμμές”. Προϋπόθεση για μια ελαφριά χαλάρωση της στρόφιγγας από την ΕΚΤ είναι ένα πολιτικό “σήμα” ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών βρίσκονται σε καλό δρόμο, ωστόσο η πλευρά των δανειστών επιμένει να επαναφέρει στο τραπέζι τα θέματα – αγκάθια τα οποία η κυβέρνηση επιθυμεί να αντιμετωπίσει αργότερα στο πλαίσιο της τελικής συμφωνίας. Με χθεσινές διαρροές, η Αθήνα “έδειξε” το ΔΝΤ ως φορέα των πιέσεων αυτή τη φορά, υπέρ των ομαδικών απολύσεων και κατά της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων.

Παρά το γεγονός ότι το τοπίο παραμένει ακόμη ρευστό, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει εγκαταλείψει ακόμη τις ελπίδες για έκτακτο Eurogroup στο τέλος της εβδομάδας, καθώς ο χρόνος τρέχει και η ημερομηνία της 12ης Μαϊου, οπότε η κυβέρνηση καλείται να απποπληρώσει προς το ΔΝΤ λήξη ομολόγου ύψους περί τα 750 εκ. ευρώ.

Με την αγωνία να κορυφώνεται ξεκινά αύριο στις 12 το μεσημέρι η ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από τν κυβερνητικό εκπρόσωπο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:59