search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:39
MENU CLOSE

Στήριξη Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις

05.05.2015 18:12
Στήριξη Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ  στην κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις  - Media

 

 Ψήφο εμπιστοσύνης  στην κυβέρνηση και τους χειρισμούς κατά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές προσφέρει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι «η εντολή του λαού είναι αδιαπραγμάτευτη».

 

Ψήφο εμπιστοσύνης  στην κυβέρνηση και τους χειρισμούς κατά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές προσφέρει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι «η εντολή του λαού είναι αδιαπραγμάτευτη».

Παράλληλα, απευθύνει «προσκλητήριο συμπόρευσης και κοινού αγώνα» όλων των προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της Ευρώπης, που αντιμάχονται τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική της λιτότητας. «Απέναντι στους εκβιασμούς και τις πιέσεις, προτάσσουμε την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία» σημειώνει.

Επιπλέον στη σημερινή της συνεδρίαση η Πολιτική Γραμματεία κατέληξε ομόφωνα στα εξής :

1. Η κυβέρνηση, πιστή στη λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη για κατάργηση της μνημονιακής πολιτικής και της λιτότητας, υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας, τη λαϊκή κυριαρχία και τη δημοκρατία. Υπερασπίζεται το αναφαίρετο δικαίωμα ενός λαού να καθορίζει ο ίδιος την τύχη του.

2.Από τη συμφωνία της 20/2 και έπειτα, οι δανειστές, συνεπικουρούμενοι από μερίδα εγχώριων και ξένων ΜΜΕ, προσπάθησαν να αποδομήσουν τον δύσκολο συμβιβασμό που επιτεύχθηκε και να εκβιάσουν τη νέα  κυβέρνηση ώστε να υλοποιήσει αυτά για τα οποία καταψηφίστηκε η κυβέρνηση Σαμαρά.

3.Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού. Αποτελούν την αναγκαία προϋποθέση για την έξοδο από την κρίση με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης. Είναι αδιανόητη τόσο η προσπάθεια ακραίων κύκλων των δανειστών, όσο και του εγχώριου  μνημονιακού κατεστημένου να υπονομεύουν τις προσπάθειες για μία βιώσιμη λύση και να εκβιάζουν για νέα μέτρα λιτότητας και ύφεσης που εξαθλιώνουν την κοινωνία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:39