search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:57
MENU CLOSE

Φλαμπουράρης: Και συμφωνία θα γίνει και χρηματοροή θα ξεκινήσει (Video)

07.05.2015 10:01
Φλαμπουράρης: Και συμφωνία θα γίνει και χρηματοροή θα ξεκινήσει (Video) - Media

Αισιόδοξος για την επιτυχή κατάληξη της διαπραγμάτευσης εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκος Φλαμπουράρης λέγοντας χαρακτηριστικά «Να είστε βέβαιοι ότι και συμφωνία θα γίνει και χρηματοροή θα ξεκινήσει».

Αισιόδοξος για την επιτυχή κατάληξη της διαπραγμάτευσης εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκος Φλαμπουράρης λέγοντας χαρακτηριστικά «Να είστε βέβαιοι ότι και συμφωνία θα γίνει και χρηματοροή θα ξεκινήσει».

Μιλώντας στη διάρκεια του 1ου Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας της εφημερίδας Ναυτεμπορική «Επιχειρώντας στο μέλλον 2015-2020» και απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και των παραγωγικών φορέων ο Α. Φλαμπουράρης τους κάλεσε να είναι έτοιμοι να συμβάλουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας, καθώς «τα νέα δείχνουν ότι με μια σταθερή στάση, με σταθερή θέση σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις, θα υπάρξουν αποτελέσματα. Να είστε βέβαιοι ότι και συμφωνία θα γίνει και χρηματοροή θα ξεκινήσει και να είστε έτοιμοι να συμβάλετε στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση». 

Ο υπουργός τόνισε ότι «διαπραγματευόμαστε σκληρά με την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για την επανεκκίνηση της οικονομίας» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη για να εγκαταλείψουμε την πολιτική της σκληρής λιτότητας που οδήγησε στην υπερχρέωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Απαντώντας δε στην κριτική που ασκείται περί καθυστέρησης στην επίτευξη συμφωνίας σημείωσε πως όσοι επικρίνουν την κυβέρνηση οφείλουν να τοποθετηθούν δημόσια για το αν αποδέχονται την υφεσιακή πολιτική, αφού «άμεσο κλείσιμο συμφωνίας σημαίνει συνέχιση της λιτότητας».

 

Στην ομιλία του ο Α. Φλαμπουράρης θέλησε παράλληλα «να λύσει δύο παρεξηγήσεις». Η πρώτη, διευκρίνισε, είναι ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τις επενδύσεις, για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα.

«Η απάντησή μου είναι ξεκάθαρη. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ισχύει το αντίθετο. Η κυβέρνηση θεωρεί προτεραιότητα και δίνει έμφαση στην επανεκκίνηση της οικονομίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας», διαβεβαίωσε.

Η δεύτερη παρεξήγηση, συνέχισε, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τις επενδύσεις.

Σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ξεκαθάρισε ότι «δεν πουλάμε τη δημόσια περιουσία». «Επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία μέσα από διακρατικές και άλλες συμφωνίες όπου είναι σαφές ότι εμείς διαθέτουμε δημόσια περιουσία και ο επενδυτής τα χρήματα, την πρόταση της επένδυσης», είπε.

Ο υπουργός παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες του κυβερνητικού προγραμματισμού για την παραγωγική ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη και τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας στη βάση ενός νέου παραγωγικού προτύπου, που αντί να στηρίζεται στη φθηνή εργασία, θα στηρίζεται στην υψηλή εξειδίκευση, στην εξωστρέφεια, στην προστιθέμενη αξία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01