09/12/2019 13:11:19

Ο Κορρές στο Συμπόσιο του Εθνικού

Ο Κορρές στο Συμπόσιο του Εθνικού - Media
 
Το Εθνικό Θέατρο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Στάθης Λιβαθινός  προσκαλούν τον κόσμο στο «Συμπόσιο του μήνα», με τίτλο «Θέατρο, αρχιτεκτονική, θεατρικότητα», το οποίο  θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Σκηνή (Αγ. Κωνσταντίνου 22-24) την Τρίτη 26 Μαΐου 2015, ώρα 20.30.
 
Ομιλητής του Συμποσίου είναι ο διακεκριμένος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Μανόλης Κορρές, γνωστός στο ευρύ κοινό για το σημαντικότατο έργο του στο πρόγραμμα αποκατάστασης των Μνημείων της Ακρόπολης.
 
Ο κ. Κορρές, επιστήμονας με πολλές διακρίσεις και με πλούσιο μελετητικό και συγγραφικό έργο, εξετάζει στην ομιλία του τις συνθήκες που καθόρισαν τη θεατρική αρχιτεκτονική από την αρχαιότητα έως σήμερα.
Τα θεατρικά κτίσματα εξελίσσονται διαρκώς αντανακλώντας την ίδια την εξέλιξη του θεατρικού είδους και την εκάστοτε κοινωνική διάρθρωση.
Η θεατρική αρχιτεκτονική καθίσταται με τη σειρά της έργο τέχνης και αυτοτελές θέαμα με τους ρυθμούς, τη διακόσμηση και την ιδιαίτερη γωνία θέασης κάθε εποχής.
 
Μετά την ομιλία του κ. Κορρέ θα ακολουθήσει  διάλογος με το κοινό με συντονιστής τον συγγραφέα και κριτικό θεάτρου Ηρακλή Λογοθέτη.
 
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.