03/04/2020 11:56:46

Βαρουφάκης: «Οι δανειστές ζήτησαν ανώτερο μισθό στο δημόσιο 700 ευρώ» (Video)

Βαρουφάκης: «Οι δανειστές ζήτησαν ανώτερο μισθό στο δημόσιο 700 ευρώ» (Video) - Media

 

«Να πάρουμε τους υπάρχοντες μισθούς που είναι πάνω από τα 700 ευρώ και να τους κατεβάσουμε όλους στα 700» ζητάνε οι δανειστές στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη νέα συμφωνία, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών σε συνομιλία που είχε με εφοριακούς που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Οικονομικών διεκδικώντας μισθολογικά αιτήματα.

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι «Η διαπραγμάτευση βρίσκεται στο πιο δύσκολο σημείο της. Στο επισφαλές σημείο της». «Απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά» πρόσθεσε στη συνέχεια, ενώ ζήτησε από τους συγκεντρωμένους εφοριακούς να συμβάλουν προκειμένου να κλείσει η διαπραγμάτευση και δεσμεύτηκε ότι όταν κλείσει η διαπραγμάτευση θα συζητηθούν τα αιτήματά τους.

Επιπλέον, αποσαφήνισε τη δήλωση που έκανε κατά τη διάρκεια διαλόγου με συμβασιούχο καθαρίστρια:

«Ας σοβαρολογούμε επιτέλους μια φορά. Ερωτήθην αν δεσμεύομαι ότι μετά τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τις συμβασιούχες καθαρίστριες, θα προχωρήσουμε σε μια κίνηση που να τις αποκαταστήσει και είπα, βεβαίως και θα το κάνουμε. Και ερωτήθην: “Θα είστε Υπουργός;”. “Θα είστε κυβέρνηση;”. Και λέω, δεν μπορώ να δεσμευτώ για κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα ζω αύριο. Χτύπα ξύλο που λένε. Εντάξει; Αλλά μην το παίρνουμε τόσο και να το κάνουμε τόσο».

Δείτε το βίντεο:

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.