search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:42
MENU CLOSE

Επιτέλους… δηλώσεις

14.05.2015 08:56
Επιτέλους… δηλώσεις - Media

Εντός της ημέρας –με το που θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η τροπολογία για τη μείωση του φόρου σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης αλλά και για την δωρεάν εκχώρηση ενοικίων στο δημόσιο- αναμένεται να τεθεί στη διάθεση των φορολογουμένων η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

 

Εντός της ημέρας –με το που θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η τροπολογία για τη μείωση του φόρου σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης αλλά και για την δωρεάν εκχώρηση ενοικίων στο δημόσιο- αναμένεται να τεθεί στη διάθεση των φορολογουμένων η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Για να καταστεί εφικτό να υποβληθούν εμπρόθεσμα όλες οι δηλώσεις, θα πρέπει να υποβάλλονται περισσότερες από 133.000 δηλώσεις ημερησίως ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.

Βέβαια, σχεδόν από τώρα έχει προεξοφληθεί ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φετινών δηλώσεων, προς το παρόν είναι η 30η Ιουνίου- δεν πρόκειται να τηρηθεί. Αυτό που θα γίνει προσπάθεια να τηρηθεί είναι η προθεσμία για την καταβολή της 1ης δόσης που είναι η 31η Ιουλίου.

Η υποβολή της φορολογικής δήλωσης γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσα από την σχετική εφαρμογή στο Taxisnet. Φέτος, έχουν επέλθει αρκετές αλλαγές στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των φορολογουμένων όπως:

1. Με τη συμπλήρωση του εντύπου Ε2 (εισοδήματα από ακίνητα) τα ποσά μεταφέρονται αυτομάτως στους αντίστοιχους κωδικούς του εντύπου Ε1

2. Τα στοιχεία όλων των εισοδημάτων από μισθωτές υπηρεσίες, συντάξεις όπως και οι φόροι που έχουν παρακρατηθεί, θα εμφανίζονται και φέτος προσυμπληρωμένα

3. Κατά τη συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α) που για πρώτη φορά προστίθεται φέτος στο έντυπο Ε1 θα γίνεται ηλεκτρονικός έλεγχος ορθής συμπλήρωσης

4. Σε λίγες ημέρες, οι φορολογούμενοι θα έχουν πρόσβαση σε πίνακα πληροφοριακού χαρακτήρα μέσω του οποίου θα ενημερώνονται για όλα τα ποσά που κατέβαλαν μέσα στο 2014 για την εξυπηρέτηση των δανείων τους.

5. Αντίστοιχος πίνακας θα υπάρχει και φέτος για τη δήλωση των τόκων τραπεζικών καταθέσεων.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τον φόρο εφάπαξ με έκπτωση 2% επί του συνολικού ποσού είτε σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. Η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης, εκπνέει στο τέλος Ιουλίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01