search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:53
MENU CLOSE

«Βαθύ λαρύγγι»… καλεί ΟΤΕ

08.01.2011 09:05
«Βαθύ λαρύγγι»… καλεί ΟΤΕ - Media

Επί αρκετές ημέρες μια απίστευτη υπόθεση, που αφορά τον κόσμο της πολιτικής καμαρίλας αλλά και της δημοσιογραφίας, σέρνεται παράπλευρα με το (πολιτικό) σκάνδαλο της Siemens, λειτουργώντας λίγο και ως «ανάχωμα» για το βασικό ζητούμενο της διερεύνησής του από τη Βουλή: αν δηλαδή τα πήραν οι πολιτικοί και τα κόμματα, ποιοι ήταν αυτοί, πόσες δεκάδες εκατομμύρια διακινήθηκαν και από ποιους από τα «μαύρα ταμεία».

Επί αρκετές ημέρες μια απίστευτη υπόθεση, που αφορά τον κόσμο της πολιτικής καμαρίλας αλλά και της δημοσιογραφίας, σέρνεται παράπλευρα με το (πολιτικό) σκάνδαλο της Siemens, λειτουργώντας λίγο και ως «ανάχωμα» για το βασικό ζητούμενο της διερεύνησής του από τη Βουλή: αν δηλαδή τα πήραν οι πολιτικοί και τα κόμματα, ποιοι ήταν αυτοί, πόσες δεκάδες εκατομμύρια διακινήθηκαν και από ποιους από τα «μαύρα ταμεία».

Μιλάμε για τις «απόρρητες» αναφορές δημοσιογράφου, που έφθαναν στη Siemens ως δελτία Τύπου (8-10 σελίδων) με τον ευφάνταστο τίτλο Intelligence Report – με το αζημίωτο ασφαλώς, αφού η δημοσιογράφος φέρεται να έπαιρνε ως αμοιβή από την εταιρεία 30.000 ευρώ τον χρόνο, εκ των οποίων 50% με την υπογραφή της σύμβασής της…

Τα στοιχεία που βρέθηκαν στον σκληρό δίσκο της Αικατερίνης Τσακάλου στα γραφεία της Siemens δεν θα είχαν τόση σημασία αν στα «ενημερωτικά σημειώματα» δεν υπήρχαν γαργαλιστικές αναφορές ακόμη και στον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Επρόκειτο για «κουτσομπολιά», κάποια από τα οποία κυκλοφορούσαν ευρύτατα, αλλά κανείς δεν θα τα ονόμαζε «ειδήσεις».

Ένα από τα κεφάλαια αυτών των αναφορών σχετιζόταν με τον ΟΤΕ, καθώς στα «σημειώματα» υπάρχουν απίστευτες λεπτομέρειες για τις κινήσεις όλων των διοικούντων τον Οργανισμό, ακόμη και για τις εξόδους τους.

Σνομπάριζε

Απ’ όσα λέγονται, πάντως, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος («Μάκης» για τους συγγενείς και στενούς φίλους) μάλλον σνομπάριζε την ενημέρωση της συγκεκριμένης δημοσιογράφου και την είχε δεχτεί μόνο μια φορά στο γραφείο του. Η ενημέρωσή της διεκπεραιωνόταν μέσω της γραμματείας.

Ίσως για αυτό, όταν η δημοσιογράφος ενημερώνει για την «κρίση λιποθυμίας του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή» (21 Φεβρουαρίου 2006) απευθύνεται υπηρεσιακά στον Χριστοφοράκο και αναφέρει:

«Κρίση λιποθυμίας είχε σήμερα ο Καραμανλής μια περίπου ώρα πριν από τη συνάντηση που είχε με τον Γ. Αλογοσκούφη. Έτρεξαν οι γιατροί στο γραφείο του και συμπέραναν “πνευματική υπερκόπωση και κυρίως έντονο στρες”… Τα σχόλια των συνεργατών του μόνο απογοήτευση κατάφεραν να προκαλέσουν στον ένα αμίλητο παρατηρητή, καθώς λίγη ώρα μετά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν αντέχει τόση πίεση ο Κώστας. Αν πρόκειται να το παθαίνει αυτό κάθε τρεις και λίγο, τότε καλά θα κάνει να μένει περισσότερη ώρα σπίτι του…».

Κι όμως, ενώ το μήνυμα θεωρείται αποκαλυπτικό, φαίνεται ότι η κρίση λιποθυμίας ήταν γνωστή σε αρκετούς πολιτικούς συντάκτες κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός αρνείται ακόμα και σήμερα ότι συνέβη ποτέ αυτό το περιστατικό!

Ενώ δημοσιεύματα χαρακτήρισαν τη δημοσιογράφο «βαθύ λαρύγγι του Μαξίμου» ή Μάτα Χάρι, πληροφορίες από το περιβάλλον Καραμανλή επιμένουν ότι αυτή πουλούσε στη γερμανική εταιρεία «φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Λέγεται πάντως ότι η σχέση της με τη Siemens της είχε δώσει πρόσβαση σε άλλον δημοσιογράφο, αλλά η ίδια δεν είχε πρόσβαση σε αποκλειστική πληροφόρηση για τον Καραμανλή και τις κινήσεις του.

Το τραγελαφικό είναι ότι τα ίδια σημειώματα, εκτός από τη Siemens, η δημοσιογράφος τα έδινε και σε άλλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών – ελέγχεται αν υπήρχαν παραλλαγές ή μοιραζόταν ακριβώς το ίδιο.

Ανταγωνισμοί στον ΟΤΕ

Παραθέτουμε αυτούσιο ένα μέρος από ραπόρτο που αφορούσε τον ΟΤΕ:

«“Ο μεν Μαρτιγόπουλος ήταν έμπιστος συνεργάτης του Μανασή, αλλά η τοποθέτησή του στην Cosmote αποτέλεσε βιαστική πολιτική επιλογή και ο Μαρτιγόπουλος πάντα έκτοτε φρόντιζε να επιδεικνύει σεβασμό στον τέως πρόεδρο του ΟΤΕ και να διατηρεί την επαφή μαζί του, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ζητούσε και τη συμβουλή του έμπειρου άλλοτε προϊσταμένου του.

Ο Ιωαννίδης όμως στο παρελθόν έχει πικράνει τον Μανασή με λόγια και έργα που δεν ξεχνιούνται. Μάλιστα κάποτε ο Ιωαννίδης επιχείρησε να τορπιλίσει την ανέλιξη του Μανασή στον ΟΤΕ παρά το γεγονός ότι τους συνέδεε σοβαρή φιλία. Αυτό ο Νίκος δεν του το συγχώρησε ποτέ, αν και ποτέ δεν του ζήτησε το λόγο…”.

Από την πλευρά του ο Γ. Ιωαννίδης, ο οποίος πραγματικά διαθέτει καλό μυαλό και ικανότητες, διατείνεται ότι “ο Μανασής ήταν εκείνος που πάντα τορπίλιζε τους φίλους του και επιδείκνυε σημάδια αχαριστίας, ενώ δεν έχανε ευκαιρία να διαβρώνει όσους θεωρούσε ικανούς και εμπόδια στον δρόμο του προς την κορυφή…”. Μετά και τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι η διαφορά στον χαρακτήρα των δύο μελλοντικών αντιπάλων είναι ότι ο μεν Γ. Ιωαννίδης – αντίθετα με τον κουμπάρο του – δεν είναι εμπαθής. Αλλά φυσικά οι πληροφορίες βεβαιώνουν ότι, “αν με πολεμήσει θα τον τσακίσω. Και έχω τον τρόπο και τα στοιχεία να το κάνω…”.

Στο μεταξύ τρίζει η καρέκλα του Ε. Μαρτιγόπουλου καθώς ο Βουρλούμης διαπίστωσε την άμετρη φιλοδοξία του ηγέτη της Cosmote να τον αντικαταστήσει στην ανώτατη τηλεπικοινωνιακή θέση, την ηγεσία του ΟΤΕ. Έτσι ο Π. Βουρλούμης σκέφτεται σοβαρά να προλάβει αυτός και να αντικαταστήσει τον Μαρτιγόπουλο με τον Γ. Ιωαννίδη.

Ο Μαρτιγόπουλος ενημερώθηκε για τις προθέσεις Βουρλούμη και έσπευσε να στηρίξει τον εαυτό του μέσω του Αλογοσκούφη στον οποίο βρήκε πρόσφατα πρόσβαση μέσω ανώτατων κλιμακίων της κυβέρνησης. Ο Αλογοσκούφης αρχικά συμφώνησε, δεχόμενος τις ελκυστικές προσφορές Μαρτιγόπουλου, αλλά στη συνέχεια σκεπτόμενος σοφότερα, προτίμησε να διατηρήσει τους δεσμούς του με τον Βουρλούμη τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η διαδικασία πώλησης του ΟΤΕ.

Ωστόσο, ο φιλόδοξος Μαρτιγόπουλος δεν εννοεί να το βάλει κάτω. Και περιμένει στη γωνία την ολοκλήρωση της πώλησης του εθνικού φορέα ενώ διατυμπανίζει: “Εγώ είμαι ακόμα νέος και έχω μπροστά μου αρκετό χρόνο μέχρι να τελειώσω την καριέρα μου…”».

Άντε τώρα να βρεις πού είναι η αλήθεια και πού το ψέμα. Η… ΕΣΗΕΑ τι λέει άραγε; Θα πάρει θέση ή μια ζωή θα ασχολείται μόνο με τους εσωτερικούς καυγάδες της;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:52