search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:44
MENU CLOSE

«Πολιτική» η συζήτηση στο Brussels Group – Σύσκεψη του ΔΝΤ για την Ελλάδα

14.05.2015 17:08
«Πολιτική» η συζήτηση στο Brussels Group – Σύσκεψη του ΔΝΤ για την Ελλάδα - Media

«Πολιτικό» χαρακτήρισε το ζήτημα των συζητήσεων με τους θεσμούς, κυβερνητικός παράγοντας μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης του Brussels Group, προσθέτοντας, πάντως, ότι «υπάρχει ικανό περιθώριο ευελιξίας για να επιτευχθεί συμφωνία, αλλιώς δεν θα συζητούσαμε».

 

«Πολιτικό» χαρακτήρισε το ζήτημα των συζητήσεων με τους θεσμούς, κυβερνητικός παράγοντας μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης του Brussels Group, προσθέτοντας, πάντως, ότι «υπάρχει ικανό περιθώριο ευελιξίας για να επιτευχθεί συμφωνία, αλλιώς δεν θα συζητούσαμε».

Ερωτηθείς για την ατζέντα των διαπραγματεύσεων, ο συγκεκριμένος παράγοντας ανέφερε ότι «συζητούμε πάνω στα θέματα που η σύγκλιση είναι μικρή και όχι για τα θέματα που η σύγκλιση είναι μεγάλη. Εκεί δεν χρειάζεται».

Στο τραπέζι των συνομιλιών βρέθηκαν κατά κύριο λόγο διαδικαστικά θέματα και καθορίστηκαν λεπτομέρειες της διαπραγματευτικής διαδικασίας που ξεκινά άμεσα.

Από την πλευρά του άλλος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι «έχουμε φτάσει σε ένα σημείο, ξέρουμε πού και φτιάξαμε ημερήσια διάταξη για το πώς θα προχωρήσουμε τις επόμενες ημέρες. Το Eurogroup μιλούσε για κάποια ανοιχτά ζητήματα. Αυτά θα συζητηθούν».

Νέα τηλεδιάσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, ενώ η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες κατά πάσα πιθανότητα το Σάββατο.

Σημειώνεται ότι σήμερα επελέγη η λύση της τηλεδιάσκεψης διότι είναι η εορτή της Αναλήψεως για τους καθολικούς και οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ είχαν αποχωρήσει από τις Βρυξέλλες, ενώ είναι αργία για τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύσκεψη με τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών πραγματοποίησε ο υπουργός, Γιάνης Βαρουφάκης, περίπου την ώρα της τηλεδιάσκεψης.

Συνεδριάζει το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Αποκλειστικό θέμα συζήτησης στο αποψινό διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες του Αnt1, η Ελλάδα.

Αναμένεται να προεδρεύσει η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ την ενημέρωση θα κάνει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος, Πόουλ Τόμσεν.

Σημειώνεται ότι πριν τη συνεδρίαση, η Κριστίν Λαγκάρντ θα συνατηθεί με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:43