search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:43
MENU CLOSE

Την έπαυλη του Πικάσο σχεδιάζει να πουλήσει η εγγονή του (Photos)

16.05.2015 13:46
Την έπαυλη του Πικάσο σχεδιάζει να πουλήσει η εγγονή του (Photos) - Media

Η εγγονή του Πάμπλο Πικάσο σχεδιάζει να πουλήσει την έπαυλή του στις Κάννες για να χρηματοδοτήσει το φιλανθρωπικό της έργο.

 

Η εγγονή του Πάμπλο Πικάσο σχεδιάζει να πουλήσει την έπαυλή του στις Κάννες για να χρηματοδοτήσει το φιλανθρωπικό της έργο.

Η 64χρονη Μαρίνα Πικάσο πρόκειται επίσης να δημοπρατήσει 126 κεραμικά έργα του παππού της.

Ήδη, η Μαρίνα Πικάσο δέχτηκε προσφορά 150 εκατομμυρίων ευρώ για την έπαυλη του καλλιτέχνη, την πολυτελή “La Californie” που υπήρξε και το εργαστήριό του την εποχή που εκείνη ήταν παιδί, δήλωσε σήμερα η ίδια στην εφημερίδα Nice-Matin.

“Θα είναι για μένα ένας τρόπος να γυρίσω σελίδα σε μία μάλλον οδυνηρή εμπειρία”, δήλωσε και πρόσθεσε ότι δεν έχει πολλές ευχάριστες αναμνήσεις από το σπίτι αυτό.

Η Μαρίνα δεν έβλεπε συχνά τον παππού της, ο οποίος ζούσε με την τελευταία σύντροφό του, την Ζακλίν, όταν εκείνη ήταν παιδί.

Η Μαρίνα Πικάσο, η οποία έχει πέντε παιδιά–τρία από αυτά υιοθετημένα–έχει εδώ και χρόνια πλούσιο φιλανθρωπικό έργο και πριν από 25 χρόνια είχε χρηματοδοτήσει ένα χωριό για 350 ορφανά στο Βιετνάμ.

Ο οίκος δημοπρασίας Sotheby’s ευελπιστεί να συγκεντρώσει 6-8 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση των κεραμικών έργων του Πικάσο.

“Φυσικά πουλάω. Αλλά είναι κι ένας τρόπος μοιράσματος”, σχολίασε η Μαρίνα Πικάσο.

Πρόθεσή της είναι να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την πώληση για τη χρηματοδότηση έργων για τους ηλικιωμένους και τους εφήβους στη Γαλλία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:42