17/10/2019 17:50:08

Αλ.Τσίπρας: Στην τελική ευθεία για την επίτευξη συμφωνίας

Αλ.Τσίπρας: Στην τελική ευθεία για την επίτευξη συμφωνίας - Media

Τέσσερεις βασικές προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας, έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην ετήσια συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

  1. ¨Έντιμο συμβιβασμό που θα προβλέπει μακροχρόνια χρηματοδότηση και όχι ψήγματα ρευστότητας
  2. Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2018
  3. Επενδυτικό αναπτυξιακό πακέτο με έμφαση κυρίως στις υποδομές και τις νέες τεχνολογίες.
  4. Όχι σε μέτρα που περιέχουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι όλους αυτούς τους μήνες των επίπονων διαπραγματεύσεων σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο η Ελλάδα, παρά τη χρηματοδοτική ασφυξία ανταποκρίθηκε στις εξωτερικές της υποχρεώσεις ύψους σχεδόν 8 δις αλλά, συνέχισε, «δε νομίζω ότι μπορούν όλοι στην Ευρώπη να ισχυριστούν το ίδιο».

 Περαιτέρω αναφέρθηκε στην ύπαρξη δυνάμεων στην Ευρώπη που δε θα ήθελαν η συμφωνία να πάρει σάρκα και οστά και φυλάνε στα συρτάρια τους «διχαστικά σχέδια». 

Ωστόσο, εκτίμησε, ότι έχουν επικρατήσει «σώφρονες φωνές». Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει συμβιβασμούς με τους εταίρους με την προϋπόθεση ότι δε θα δίνεται απλώς βραχυπρόθεσμη χρηματοδοτική ανάσα αλλά θα αντιμετωπίζεται μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα το χρηματοδοτικό πρόβλημα. 

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό κύριος στόχος της κυβέρνησης μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης θα είναι να ασχοληθεί με τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο μιας μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας πάνω στους εξής άξονες:

1. Σχεδιασμός νέων οργανισμών των υπουργείων
2. Απλοποίηση διαδικασιών της δημόσιας διοίκησης που θα περιλαμβάνει και τη διαδικασία αδειοδοτήσεων
3. Κωδικοποίηση της νομοθεσίας
4. Απλοποίηση φορολογικού συστήματος για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας
5. Πάταξη της διαφθοράς με την καταπολέμηση καρτέλ στην αγορά
6. Επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.