search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:27
MENU CLOSE

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ένας από τους τραυματίες στην έκρηξη στα ΕΛΠΕ

19.05.2015 10:22
Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στη Βαρκελώνη - Τουλάχιστον ένας νεκρός - Media

Έχασε τη μάχη με τον θάνατο ένας εκ των εργαζομένων που τραυματίστηκαν στην έκρηξη στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου, στις 8 Μάη.

 

Έχασε τη μάχη με τον θάνατο ένας εκ των εργαζομένων που τραυματίστηκαν στην έκρηξη στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου, στις 8 Μάη.

Ο 41 ετών εργάτης, ήταν πατέρας δύο παιδιών και νοσηλευόταν μέχρι σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο «Αττικόν». Από την έκρηξη είχαν τραυματιστεί συνολικά 6 εργαζόμενοι.

Συλλυπητήρια Λαφαζάνη

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γενικός Γραμματέας Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του εργαζόμενου των Ελληνικών Πετρελαίων Μπάμπη Δευτεραίου που έχασε τη ζωή του μετά το πρόσφατο ατύχημα στις εγκαταστάσεις του Διυλιστηρίου Ασπροπύργου.

Ο υπουργός και ο Γενικός Γραμματέας δηλώνουν την αποφασιστική βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης να στηρίξουν με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτουν την οικογένεια του Μπάμπη Δευτεραίου, πράγμα που θα κάνει, κατά δήλωσή της, και η νέα Διοίκηση των ΕΛΠΕ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Απ. Αλεξόπουλος υπογραμμίζουν για άλλη μια φορά την κατεπείγουσα ανάγκη να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της πρόσφατης τραγωδίας στα ΕΛΠΕ και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των όποιων υπευθύνων, αναμένοντας γρήγορα σε αυτήν την κατεύθυνση το πόρισμα της σχετικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, τονίζουν την ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στα ΕΛΠΕ και εάν κριθεί αναγκαίο τον επανασχεδιασμό τους, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο παρόμοιου τραγικού ατυχήματος στο μέλλον.

 

«Μηδενική ανοχή σε φαινόμενα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας»

«Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνος Σκουρλέτης εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εργαζόμενου των ΕΛΠΕ, Μπάμπη Δευτεραίου, ο οποίος έχασε τη ζωή του λόγω του βαρύτατου τραυματισμού του στο δυστύχημα της 8ης Μαϊου στο Διυλιστήριο Ασπροπύργου της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ), κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης.

Ενόψει της ολοκλήρωσης των εργασιών συντήρησης, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) αποφάσισε την μόνιμη παρουσία στις εγκαταστάσεις, κλιμακίου Κοινωνικών και Τεχνικών Επιθεωρητών, για το επόμενο χρονικό διάστημα και για όσο χρειαστεί.

Επισημάνθηκε επίσης, στους επικεφαλής των εργολαβικών και υπεργολαβικών συνεργείων, αλλά και σε κάθε άλλον εμπλεκόμενο στις εργασίες, ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας».

 

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο θάνατος του εργαζόμενου στα ΕΛΠΕ, Μπάμπη Δευτεραίου, μετά το τραγικό δυστύχημα της 8ης Μάη στα διυλιστήρια του Ασπροπύργου προσθέτει ακόμα ένα θύμα στο βωμό της κερδοφορίας του ελληνικού καπιταλισμού.

Μια εταιρεία που πέτυχε την υψηλότερη λειτουργική κερδοφορία όλων των εποχών για το Δ’ τρίμηνο του 2014, έχει εργαζόμενους που δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια, σε συνθήκες υψηλού κινδύνου ενώ παράλληλα μειώνει το κόστος αναθέτοντας εργασίες σε εργολαβικές εταιρίες.

Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ δεν μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν τις ζωές τους κορώνα γράμματα και να διακινδυνεύουν τη ζωή τους και το μέλλον των οικογενειών τους. Η εταιρεία οφείλει άμεσα να αναλάβει τις ευθύνες της και να ακούσει τις εκκλήσεις του σωματείου και των εργαζομένων για τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στις μονάδες των ΕΛΠΕ.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συναδέλφους και την οικογένεια του Μπάμπη Δευτεραίου».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01