search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 05:55
MENU CLOSE

Με το γάντι… «σφάχτηκαν» Ζωή Κωνσταντοπούλου και Αλέξης Μητρόπουλος

25.05.2015 16:27
2301191.jpg

«Διάσταση απόψεων», για να το πούμε κομψά, μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Αλέξη Μητρόπουλου καταγράφηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με θέμα το νέο ΔΣ της ΕΡΤ.

 

«Διάσταση απόψεων», για να το πούμε κομψά, μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Αλέξη Μητρόπουλου καταγράφηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με θέμα το νέο ΔΣ της ΕΡΤ.

Στην σύντομη τοποθέτηση του ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος έκανε λόγο για «ανακριτική διαδικασία» και σημείωσε, απευθυνόμενος προς τους προτεινόμενους για τις θέσεις του ΔΣ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, πως «δεν είναι απαραίτητη η βασανιστική διαδικασία».

Δεχτήκατε αναξιοπρεπείς ερωτήσεις, δεν είσασταν υποχρεωμένοι να απαντήσετε», από την στιγμή μάλιστα, όπως εξήγησε, που έχουν εισηγηθεί την τοποθέτηση τους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου «σήκωσε το γάντι» και πήρε τον λόγο υποστηρίζοντας ότι «αφενός είναι πολλές οι δηλώσεις των συναδέλφων που θέλουν να υποβάλλουν ερωτήσεις και δεν θα εμποδίσουμε κανέναν. Αφετέρου η υποβολή ερωτήσεων δεν μας μετατρέπει σε σε ανακριτική αρχή, ούτε πρωτοβάθμια, ούτε δευτεροβάθμια, παραμένουμε επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και παρακαλώ να μην έχουμε χαρακτηρισμούς. Δεν διαπίστωσα καμία αντικοινοβουλευτική άσκηση καθηκόντων. Να αποφύγουμε να ασκούμε τα κοινοβουλευτικά μας καθήκοντα, χαρακτηρίζοντας τους υπολοίπους για το πώς τα ασκούν».

Ο Αλέξης Μητρόπουλος ξαναπήρε τον λόγο υποστηρίζοντας πως «είπα ότι, μιλώντας ως καθηγητής, νομικά όπου υπάρχει βασανιστική διαγωνιστική διαδικασία καθώς και εισήγηση της κυβέρνησης, η δική μας γνώμη είναι μόνο για να εκφράσουμε αρνητική ή θετική γνώμη. Βασανίζουμε ανθρώπους με ιστορία, με διαδρομή, ιστορία, αγώνες, αξιοπρέπεια, οικογένεια, φίλους, δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα. Αναφέρθηκα στην τυπική διαδικασία και όχι στις ερωτήσεις συναδέλφων». Και συνέχισε λέγοντας πως «ακούσαμε τους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστές κ.ά., η κυβέρνηση έχει επιλέξει μια διαγωνιστική διαδικασία και εμείς ακούμε εδώ τις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις και σε τρεις μήνες θα τους ξανακρίνουμε».

Και απευθυνόμενος προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Αλέξης Μηρόπουλος είπε: «Ξέρετε πόσο σας τιμώ αλλά αξιοπρέπειες που θίγονται πρέπει να τις σεβόμαστε. Δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα είμαι αντιπρόεδρος, αλλά θέλω την τυπική διαδικασία να την σεβόμαστε. Δεν είναι μομφή για την προεδρία σας, αλλά σε δύο-τρεις ερωτήσεις που απαξίωσαν ανθρώπους και διαδρομές».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέτεινε πως «η άριστη συνεργασία μας είναι αδιαμφισβήτητη. Δεν ξέρω τι εννοείτε με αυτό που αναφέρατε για την αντιπροεδρία σας, αλλά να σας πω και εγώ πως για όσο ακόμα είμαι πρόεδρος θα τηρείται η διαδικασία, όπως και στην προκειμένη περίπτωση», λέγοντας παράλληλα ότι δεν «υφίσταται κανένας βασανισμός» αφού… «τους παραγγείλαμε και καφέ!»… 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 02:46