search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:15
MENU CLOSE

Παρέμβαση ΗΠΑ για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων

26.05.2015 08:24
Παρέμβαση ΗΠΑ για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων - Media

Για παρέμβαση των ΗΠΑ προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις γράφει η εφημερίδα Τα Νέα. 

 

Για παρέμβαση των ΗΠΑ προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις γράφει η εφημερίδα Τα Νέα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα συμφωνήθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου, η παρέμβαση των ΗΠΑ προς το ΔΝΤ για να κάμψει τις αντιδράσεις του στη διαπραγμάτευση και να ανοίξει ο δρόμος της συμφωνίας.

Ο αξιωματούχος των ΗΠΑ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των «Νέων», φέρεται να διαβεβαίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους την Παρασκευή, δηλαδή αμέσως μετά την τριμερή της Ρίγας, όπου η Άνγκελα Μέρκελ έθεσε ως προϋπόθεση συμφωνίας τη συναίνεση του ταμείου, ότι θα αναληφθούν από αμερικανικής πλευράς οι δέουσες πρωτοβουλίες για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο. Υπονοήθηκε δε ότι ο ίδιος ο κ. Λιου επιδιώκοντας να βοηθήσει προτίθεται να ανοίξει το θέμα της Ελλάδας κατά την επικείμενη Σύνοδο του G7 που αρχίζει αύριο στη Γερμανία.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, έχει τη σημασία του το γεγονός πως οι Αμερικανοί που βρίσκονται, όπως είπαν, σε διαρκή επαφή με ανώτατα κλιμάκια και των τριών θεσμών που συμμετέχουν στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, διαμήνυσαν στην ελληνική πλευρά ότι παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται για τη σκληρή στάση του ΔΝΤ απέναντι στη χώρα μας, η ηγεσία του ταμείου δεν είναι αρνητική απέναντι στην προοπτική συμφωνίας. Αντιθέτως, το εμπιστευτικό τηλεγράφημα που έφθασε ξημερώματα του Σαββάτου στο Μαξίμου, λίγες ώρες μετά το τηλεφώνημα Αλέξη Τσίπρα και Τζακ Λιου, εμφανίζει την ίδια τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ να προτίθεται «να συνεισφέρει καθ’ ο μέτρο τής είναι επιτρεπτί, σε θετική κατάληξη».

Πηγή: Τα Νέα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:14