search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:43
MENU CLOSE

Δήμαρχε, ιδού το Πεδίον του Άρεως

13.01.2011 02:36
Δήμαρχε, ιδού το Πεδίον του Άρεως - Media

Της Βάλιας Μπαζού

Με όλο το συμπάθιο αλλά επειδή έχω βαρεθεί να ακούω για χιλιοστή φορά σχέδια και οράματα για τη σωτηρία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, καλό θα ήταν η νέα δημοτική αρχή  να ξεκινήσει τη δράση της με κάτι πιο απλό, πιο επιτακτικό και το ίδιο εμβληματικό για την πόλη…

Της Βάλιας Μπαζού

Με όλο το συμπάθιο αλλά επειδή έχω βαρεθεί να ακούω για χιλιοστή φορά σχέδια και οράματα για τη σωτηρία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, καλό θα ήταν η νέα δημοτική αρχή  να ξεκινήσει τη δράση της   με κάτι πιο απλό, πιο επιτακτικό και το ίδιο εμβληματικό για την πόλη… Να δώσει, δηλαδή, δείγμα γραφής με τη σωτηρία  του ιστορικού πάρκου της Αθήνας, του Πεδίου του Άρεως, σωτηρία που μπορεί να εξασφαλιστεί με μια απλούστατη κίνηση, με την ανάληψη της διαχείρισής του από το δήμο της Αθήνας.

Καλό θα ήταν ο Γιώργος Καμίνης να ζητήσει αμέσως, εκ μέρους όλων των κατοίκων της Αθήνας, από τους αρμόδιους υπουργούς και Περιφερειάρχες να του παραδοθεί το μεγαλύτερο πάρκο που βρίσκεται στον κεντρικό ιστό της πόλης, διαφορετικά, το μέλλον του λαμπερού Πεδίου του Άρεως θα είναι δυσοίωνο.

Το ιστορικό πάρκο που ήταν στην αρμοδιότητα της υπερνομαρχίας παραδόθηκε μετά από 4 χρόνια, πλήρως αναγεννημένο βασισμένο σε σχέδια του Αλέξανδρου Τομπάζη. Η Υπερνομαρχία το παρέδωσε τυπικά στην Περιφέρεια, θεσμός σε εμβρυακή κατάσταση που έχει άλλα ζητήματα να αντιμετωπίσει και που δεν έχει στις άμεσες προτεραιότητές του την προστασία του πάρκου. Αντίθετα ο δήμος της Αθήνας και πολυπρόσωπη διεύθυνση πρασίνου διαθέτει και εμπειρία και δημοτική αστυνομία.

Το άκρως σημαντικό είναι ότι στο Πεδίον του Άρεως βρίσκεται σε εξέλιξη και ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα που έχει να κάνει με τη δράση των πολιτών. Ήδη περισσότεροι από 20 πολίτες έχουν δηλώσει συμμετοχή στην Ομάδα Εθελοντών Προστασίας του Πεδίου του Άρεως, στα πρότυπα των ομάδων που δραστηριοποιούνται στα δάση της Αττικής.

Δήμαρχε, ιδού το Πεδίον του Άρεως, ιδού και το Πήδημα…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01