search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:28
MENU CLOSE

«Βόμβα» 150 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις

27.05.2015 08:01
Πρωταθλήτρια στην αύξηση των φορολογικών βαρών η Ελλάδα μεταξύ 2007-2018 - Media

Οι πληροφορίες που μετέδωσε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» από την προηγούμενη εβδομάδα επιβεβαιώθηκαν κάτι που σημαίνει ότι εδώ και λίγες ώρες, περίπου 150.000 επιχειρήσεις εμφανίζονται να χρωστούν στην εφορία από τουλάχιστον 1.000 ευρώ έκαστη.

 

Οι πληροφορίες που μετέδωσε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» από την προηγούμενη εβδομάδα επιβεβαιώθηκαν κάτι που σημαίνει ότι εδώ και λίγες ώρες, περίπου 150.000 επιχειρήσεις εμφανίζονται να χρωστούν στην εφορία από τουλάχιστον 1.000 ευρώ έκαστη. Λίγες ημέρες πριν από το άνοιγμα της ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στη βεβαίωση του ξεχασμένου τέλους επιτηδεύματος το οποίο εκκρεμεί από το 2013.

Το τέλος αυτό, πρέπει να πληρωθεί είτε εφάπαξ με έκπτωση 1,5%, είτε σε οκτώ μηνιαίες δόσεις είτε ακόμη και να ενταχθεί στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που παρατάθηκε χθες και πλέον είναι ανοικτή μέχρι και τις 26 Ιουνίου.

Η καινούργια οφειλή –αφορά στο τέλος επιτηδεύματος το οποίο δεν έχει πληρωθεί στην ώρα του δηλαδή στο 2013 με ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών- φαίνεται ήδη στο σύστημα Taxisnet ενώ εντός των ημερών θα αποσταλεί στις επιχειρήσεις και το σχετικό εκκαθαριστικό σημείωμα. Έτσι, ο λογαριασμός για τις επιχειρήσεις ανεβαίνει ακόμη περισσότερο καθώς το ποσό του τέλους επιτηδεύματος θα πρέπει να καταβάλλεται ταυτόχρονα με τον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις δηλώσεις των επιχειρήσεων, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία την επόμενη εβδομάδα. Ο φόρος θα πληρωθεί σε επτά μηνιαίες δόσεις μέχρι και τον Δεκέμβριο με την πρώτη δόση να πληρώνεται μαζί με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:28