search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:18
MENU CLOSE

«Ανεβάζουν στροφές» οι διαπραγματεύσεις. Πληροφορίες για τέσσερις συντελεστές στον ΦΠΑ – Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ το απόγευμα

31.05.2015 08:50

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και σήμερα οι διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων στις Βρυξέλλες. Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ αργά το απόγευμα. 

 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και σήμερα στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων της Ελλάδας με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Όπως ανέφεραν κύκλοι προσκείμενοι στις διαβουλεύσεις, υπό συζήτηση βρίσκονται όλες οι βασικές παράμετροι που αφορούν ζητήματα όπως η φορολόγηση, το συνταξιοδοτικό σύστημα, η λειτουργία της Δικαιοσύνης, των αγορών, του τραπεζικού συστήματος κ.ά.

Σε γενικές γραμμές, ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι, ο ρυθμός των διαβουλεύσεων επιταχύνεται και η σταδιακή επίτευξη συμφωνίας στο τεχνικό επίπεδο θεωρείται εφικτή.

Κατά πάσα πιθανότητα οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο, τόσο στο τεχνικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο των επικεφαλής του «Brussels Group», ενώ – όπως οι ίδιες πηγές σημείωναν – ανάλογες διαβουλεύσεις γίνονται σε διαφορά επίπεδα, και στο πολιτικό πεδίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι συζητήσεις βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία στο θέμα του ΦΠΑ και ειδικότερα στην κατεύθυνση να υπάρξουν τέσσερις συντελεστές, με τα τρόφιμα στον χαμηλότερο συντελεστή, στο 7%.

Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ το βράδυ

Εξάλλου, στο πλαίσιο της πολιτικής διαπραγμάτευσης, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να έχει το βράδυ τηλεδιάσκεψη με τη Γερμανίδα καγκελάριο, ‘Αγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Πρόκειται για τη δεύτερη τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ, με τους οποίους είχε τηλεδιάσκεψη διάρκειας μίας ώρας προ τριών ημερών, την Πέμπτη.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Brussels Group συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, των αγορών κ.α. ενώ το απόγευμα συνεδρίασαν τα στελέχη του Brussels Group.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές δηλώνουν ικανοποιημένες από την πρόοδο των διαβουλεύσεων, επισημαίνοντας πως τείνουν προς την επίτευξη συμφωνιών σε κεντρικής σημασίας τομείς που αφορούν τα επίπεδα του ΦΠΑ, τον δραστικό περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, τη σταδιακή ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων κ.α. Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές κατά πάσα πιθανότητα οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:17