search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:30
MENU CLOSE

Ιδιώτης έκανε «ντου» σε Εφορία και ζήτησε την κατάσχεση χρημάτων από το Δημόσιο!

05.06.2015 18:19
Κατάρρευση εσόδων - Καταστροφικό για τα δημόσια ταμεία το δεύτερο λοκντάουν - Media

Απίστευτο περιστατικό συνέβη το πρωί της Παρασκευής στην 1η ΔΟΥ Αθηνών.

 

Απίστευτο περιστατικό συνέβη το πρωί της Παρασκευής στην 1η ΔΟΥ Αθηνών.

Ιδιώτης συνοδευόμενος από δικαστικό επιμελητή και δικηγόρο «εισέβαλε» στην Εφορία και ζήτησε την κατάσχεση χρημάτων, για την αποπληρωμή χρέος του Δημοσίου προς τον ίδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο συνήγορος του φορολογούμενου επικαλέστηκε πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η κατάσχεση χρηματικών ποσών που βρίσκονται στο ταμείο της Εφορίας, σε εκτέλεση απαίτησης εναντίον του Δημοσίου.

Μετά το πανδαιμόνιο που ακολούθησε την απαίτηση αυτή, οι υπάλληλοι της εφορίας έσπευσαν να ειδοποιήσουν το υπουργείο Οικονομικών από όπου και έλαβαν εντολή να μην εκτελέσουν καμία τέτοια απαίτηση, καθώς υπάρχει ο νόμος 4270/14 που δεν επιτρέπει τέτοιες κατασχέσεις.

Ωστόσο ο συνήγορος του φορολογούμενου έβγαλε ακόμα μία απόφαση, σύμφωνα με την οποία πρέπει να γίνει κατάσχεση στον κινητό εξοπλισμό της Εφορίας, όπως γραφεία και καρέκλες κλπ. Τελικά ούτε αυτή η κατάσχεση έγινε, ωστόσο ο ιδιώτης ανέφερε πως θα επιστρέψει με νέες εντολές κατάσχεσης.

Επειδή νωρίτερα ο ιδιώτης με τους δικηγόρους του είχε πάει και στην ΔΟΥ Κηφισιάς από την οποία έφυγε άπραγος, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή σε όλες τις εφορίες να είναι προετοιμασμένες για τέτοιες… επισκέψεις!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01