search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:25
MENU CLOSE

«Μύλος» με την υποτιθέμενη οδηγία της Ζωής για τις τουαλέτες της Βουλής

08.06.2015 11:57
«Μύλος» με την υποτιθέμενη οδηγία της Ζωής για τις τουαλέτες της Βουλής - Media

Τελικώς φαίνεται πως οι αστυνομικοί μπορούν να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες της Βουλής, αν αφήσουν το υπηρεσιακό τους όπλο και την ταυτότητά τους στην είσοδο.

 

«Μύλος» έχει προκληθεί με την υποτιθέμενη εντολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου την οποία κατήγγειλαν οι συνδικαλιστές των αστυνομικών. Οι ίδιοι έλεγαν ότι η Πρόεδρος της Βουλής έχει δώσει εντολή να μην μπαίνουν στην Βουλή ούτε για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα. Καταγγελία που… μετασχηματίστηκε στην συνέχεια. Από ό,τι φαίνεται οι αστυνομικοί δεν μπορούν να μπουν στην Βουλή, αν δεν αφήσουν το υπηρεσιακό τους περίστροφο και την ταυτότητά τους στην είσοδο, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ίδιοι οι αστυνομικοί υποχώρησαν από τις αρχικές τους καταγγελίες, καθώς μάλιστα γνωρίζουν ότι απαιτούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να μπει κάποιος στις τουαλέτες της Βουλής, αν και οι προϋποθέσεις αυτές δεν τηρούνται εδώ και χρόνια από τους αστυνομικούς.

Στο θέμα παρενέβη  και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με δηλώσεις του από τον Βόλο. «Πιστεύω ότι στις δημοκρατίες ο θεσμός της Βουλής πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό, την Αστυνομία», είπε για να συμπληρώσει πως «Δεν μπορεί να υποτιμάται -και άλλη φορά έχει συμβεί – η αστυνομία και να θεωρείται παρείσακτη στο προαύλιο της Βουλής, ενώ δεν είναι παρείσακτοι άλλοι που δεν εκπροσωπούν το Νόμο και την τάξη»

Για τήρηση του πρωτοκόλλου κάνει λόγο η Βουλή

Τήρηση του πρωτοκόλλου ασφαλείας που ισχύει για όλα τα δημόσια κτίρια επικαλέστηκαν, κύκλοι ασφαλείας του κτιρίου της Βουλής, σε διευκρινήσεις τους προς τους δημοσιογράφους, σχετικά με το επεισόδιο που δημιουργήθηκε το Σάββατο, όταν απαγορεύτηκε σε αστυνομικούς από διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκονται έξω από το κτίριο της Βουλής επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, να πάνε στις τουαλέτες και στο κυλικείο της Βουλής.

«Δεν ζητήθηκε τίποτα περισσότερο από το να γίνει ο τυπικός προληπτικός έλεγχος και να τηρηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας, όπως ισχύει σε όλα τα δημόσια κτίρια. Δεν είναι δυνατό η ταυτοποίηση, ότι είναι πράγματι αστυνομικός, να γίνεται επειδή κάποιος φοράει στολή και κουβαλάει κουμπούρι. Εξάλλου στο παρελθόν η αστυνομία έχει καταγεγραμμένες επιθέσεις από μεταμφιεσμένους σε αστυνομικούς κακοποιούς», τόνισαν χαρακτηριστικά οι κύκλοι ασφαλείας της Βουλής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01