search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:20
MENU CLOSE

«Μπάχαλο» με τους ισολογισμούς – Προς παράταση η προθεσμία δημοσίευσης

10.06.2015 07:02
Φορολογικές δηλώσεις 2020: Έρχεται παράταση  - Media

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, τέθηκε στη διάθεση των περίπου 240.000 νομικών προσώπων της χώρας η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. 

 

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, τέθηκε στη διάθεση των περίπου 240.000 νομικών προσώπων της χώρας η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Έτσι, το δημόσιο θα αρχίσει να εισπράττει τα πρώρα χρήματα από τον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων καθώς με την υποβολή της δήλωσης, καταβάλλεται και η πρώτη δόση του φόρου ενώ η εξόφληση πρέπει να γίνει μέχρι τον Δεκέμβριο.

Βέβαια, το γεγονός ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δημοσίευε κρίσιμες εγκυκλίους, έχει προκαλέσει πολύ μεγάλα προβλήματα στα λογιστήρια των επιχειρήσεων τα οποία ακόμη και την τελευταία στιγμή διαπιστώνουν ότι πρέπει να αλλάξουν ακόμη και τους ισολογισμούς.

Και πότε εκπνέει η προθεσμία για τη δημοσίευση των ισολογισμών στο ΓΕΜΗ; Σήμερα. Μπροστά στο αδιέξοδο μελετάται σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με στόχο την τροποποίηση της ημερομηνίας. Η νέα προθεσμία, -εξετάζεται να δοθεί παράταση για έναν μήνα κάτι που είχε να συμβεί εδώ και τρία χρόνια- θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή. Δεν αποκλείεται μάλιστα η παράταση για τη δημοσίευση των ισολογισμών να «παρασύρει» και την προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων νομικών προσώπων.

Μια τέτοια παράταση βέβαια, θα σπρώξει προς τα πίσω τα έσοδα του δημοσίου καθώς χιλιάδες επιχειρήσεις θα καταβάλλουν ακόμη πιο αργά την πρώτη δόση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθυστέρηση στην πληρωμή του φόρου νομικών προσώπων ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο τα φορολογικά έσοδα εμφάνισαν πολύ μεγάλη πτώση κατά τον μήνα Μάιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:19