search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:07
MENU CLOSE

«Βρείτε τα με την Τουρκία» ζητά και το ΝΑΤΟ

17.11.2009 11:59
«Βρείτε τα με την Τουρκία» ζητά  και το ΝΑΤΟ - Media

«Βρείτε τα για το καλό του ΝΑΤΟ». Αυτό ήταν το μήνυμα ( μια άλλη λέξη για να αποδοθεί κομψά η πίεση) του ΓΓ της συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν προς την Ελλάδα και την Τουρκία με στόχο να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να προχωρήσει η συνεργασία ΝΑΤΟ- ΕΕ που είναι απόλυτα απαραίτητη στον πόλεμο του Αφγανιστάν. Σε δηλώσεις του  το μεσημέρι της Δευτέρας στο τέλος της Συνόδου των υπουργών Αμυνας και Εξωτερικών, ο Ράσμουσεν δήλωσε ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ θα πρέπει να «ζορίσουν» Αθήνα και Αγκυρα  ώστε να επιλύσουν τις διαφορές τους. «Χρειαζόμαστε ρεαλιστικές λύσεις» είπε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ώστε να εξασφαλίσουμε τη καλύτερη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας στο Αφγανιστάν…

«Βρείτε τα για το καλό του ΝΑΤΟ». Αυτό ήταν το μήνυμα ( μια άλλη λέξη για να αποδοθεί κομψά η πίεση) του ΓΓ της συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν προς την Ελλάδα και την Τουρκία με στόχο να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να προχωρήσει η συνεργασία ΝΑΤΟ- ΕΕ που είναι απόλυτα απαραίτητη στον πόλεμο του Αφγανιστάν.

Σε δηλώσεις του  το μεσημέρι της Δευτέρας στο τέλος της Συνόδου των υπουργών Αμυνας και Εξωτερικών, ο Ράσμουσεν δήλωσε ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ θα πρέπει να «ζορίσουν» Αθήνα και Αγκυρα  ώστε να επιλύσουν τις διαφορές τους. «Χρειαζόμαστε ρεαλιστικές λύσεις» είπε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ώστε να εξασφαλίσουμε τη καλύτερη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας στο Αφγανιστάν

Οι πιέσεις στρέφονται στην Τουρκία που δεν επιτρέπει τη σύναψη επίσημων σχέσεων και συνεργασίας μεταξύ ΝΑΤΟ και ΕΕ, αφού  δεν αναγνωρίζει την Κύπρο. Πιέσεις ασκούνται και σε Ελλάδα και Κύπρο , που  αντιδρώντας στην τακτική της Αγκυρας  δεν επιτρέπουν το άνοιγμα κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ,.

Ο Ράσμουσεν κλιμακώνοντας την πίεση σημείωσε ότι  όσο διαρκεί το πρόβλημα, το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να προστατεύσει δυνάμεις της ΕΕ που έχουν αναλάβει την εκπαίδευση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνόδου  ο υπουργός Αμυνας Ευ.Βενιζέλος έκανε πως δεν κατάλαβε τις πιέσεις που ασκούνται και απλώς σημείωσε ότι στις σχέσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ υπάρχουν νέα δεδομένα τα οποία αφορούν τη Συνθήκη της Λισαβόνας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01