search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 17:55
MENU CLOSE

Ανοιχτά τα Γραφεία Ταυτοτήτων για το δημοψήφισμα

05.07.2015 05:25
Θρίλερ με τις νέες ταυτότητες – Εμπλοκή 80 εκατ. για την έκδοσή τους  - Media

Τα Γραφεία Ταυτοτήτων των αστυνομικών υπηρεσιών θα λειτουργούν την Κυριακή, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.

 

Τα Γραφεία Ταυτοτήτων των αστυνομικών υπηρεσιών θα λειτουργούν την Κυριακή, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.

Συγκεκριμένα, τα δελτία ταυτότητας θα εκδίδονται άμεσα σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης και αντικατάστασής τους εφόσον ο ενδιαφερόμενος προσκομίσει αυτοπροσώπως όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για την έκδοση δελτίου ταυτότητας απαιτούνται:

– Δύο πρόσφατες ασπρόμαυρες φωτογραφίες (για ταυτότητα), διαστάσεων 3,6*3,6 εκ.

– Αίτηση που θα προμηθευτεί από την Αστυνομική Υπηρεσία.

– Βεβαίωση Νοσηλευτικού Ιδρύματος ή Υγειονομικού Εργαστηρίου για την ομάδα Αίματος και το Rhesus (εφόσον επιθυμεί την αναγραφή του στο δελτίο).

-Ταξιδιωτικό ή άλλο έγγραφο, ημεδαπής ή αλλοδαπής Αρχής, από το οποίο να προκύπτει προηγούμενη εγγραφή των στοιχείων «Επώνυμο, όνομα και όνομα πατέρα» του ενδιαφερόμενου, με λατινικούς χαρακτήρες (εφόσον επιθυμεί ο ίδιος αναγραφή των ανωτέρω στοιχείων, διαφορετική του προτύπου ΕΛΟΤ 743, υποβάλλοντας παράλληλα και σχετική υπεύθυνη δήλωση)

– Επίσης, για Δελτίο Ταυτότητας το οποίο εκδίδεται πρώτη φορά, απαιτείται η βεβαίωση των στοιχείων του αιτούντος από έναν μάρτυρα. Σε περίπτωση που είναι ανήλικος/η, την βεβαίωση των στοιχείων μπορεί να κάνει ο γονέας ή εκείνος, που έχει την επιμέλεια ή επιτροπεία του.

– Σημειώνεται ότι η Αρχή έκδοσης του Δελτίου Ταυτότητας, υποχρεωτικά αναζητά αυτεπάγγελτα το πιστοποιητικό γέννησης του Δήμου ή της Κοινότητας του αιτούντος (το πιστοποιητικό γέννησης δεν προσκομίζεται από τον ενδιαφερόμενο).

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 17:55