search
ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 20:42
MENU CLOSE

Κηφισιά: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για την καγκελόπορτα που τραυμάτισε μαθητή – Ζήτησε έρευνα ο εισαγγελέας

22.05.2024 17:45
porta-new

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το ατύχημα με την πτώση της σιδερένιας πόρτας σε σχολείο της Κηφισιάς διέταξε ο εισαγγελέας ο οποίος παράλληλα έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για το περιστατικό χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Η εισαγγελική εντολή είναι με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης να συλλέγουν όλα τα στοιχεία ώστε να συμπληρωθούν βασικά τμήματα της δικογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υλικό της υπόθεσης δεν υπάρχουν ακόμα η ιατροδικαστική έκθεση, οι καταθέσεις από γονείς μαθητών ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη που έχει ήδη ζητηθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης από την Αστυνομία. Επίσης δεν έχουν περιληφθεί τα στοιχεία για το πώς παρελήφθη το έργο της τοποθέτησης της νέας καγκελόπορτας, δηλαδή από ποιον υπεύθυνο, με ποιον τρόπο κλπ.

Έτσι είναι πιθανό η έρευνα να επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με την ανάθεση/υλοποίηση του επίμαχου έργου.

Υπενθυμίζεται πως από την πτώση της καγκελόπορτας καταπλακώθηκαν τρεις μαθητές, ωστόσο ο ένας τραυματίστηκε.

Για το περιστατικό προσήχθησαν στον Αστυνομικό Τμήμα, ο εργολάβος που είχε αναλάβει την τοποθέτηση της πόρτας πριν λίγες ημέρες, όπως και δύο εργάτες που είχαν λάβει μέρος στις εργασίες.

Το πρόβλημα με την πόρτα

Η πόρτα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε τοποθετηθεί πριν λίγες ημέρες. Ωστόσο, δεν είχε στερεωθεί. Μόλις η πόρτα έπεσε και χτύπησε το αγοράκι, μαζί του βρίσκονταν και άλλοι δύο μικροί μαθητές, που ευτυχώς δεν χτύπησαν.

Τι απαντά ο Δήμος Κηφισιάς

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κηφισιάς, για την πόρτα του σχολείου που καταπλάκωσε τα παιδιά, «προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

Η ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς:

«Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικού. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του, δίχως να υφίστανται εμφανείς πληγές ή κάποιο τραύμα και θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο  Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα
της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι κατέβασαν τη σημαία του ΠΑΟΚ από το δημαρχείο – Την ανέβασε ξανά ο δήμος

Καιρός: Έρχεται ένα από τα πιο θερμά καλοκαίρια των τελευταίων ετών – Οι δυσοίωνες προβλέψεις (photo)

Ακίνητα: Πόσο κοστίζει η αγορά εξοχικής κατοικίας – Ποιες περιοχές είναι πιο δημοφιλείς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 20:37