search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 04:31
MENU CLOSE

Δανία: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα γραφεία της Novo Nordisk, που παρασκευάζει το Ozempic

22.05.2024 17:38
dania fotia

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στα γραφεία του φαρμακευτικού κολοσσού Novo Nordisk της Δανίας, στα προάστια της Κοπεγχάγης, τέθηκε υπό έλεγχο, ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία της πρωτεύουσας.

Η φωτιά, που προηγουμένως είχε χαρακτηριστεί «τεραστίων διαστάσεων», έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο και για τον λόγο αυτό η πυροσβεστική περιόρισε τις δυνάμεις της στο σημείο στους 30 άνδρες, από 100 αρχικά, είπε ο επικεφαλής της επιχείρησης, Μάρτιν Σμιθ.

Οι υπάλληλοι που εργάζονταν στον κτίριο, στο προάστιο Μπάγκσφερντ, στα βόρεια της Κοπεγχάγης, απομακρύνθηκαν χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.

«Απομένουν μονάχα κάποιες εστίες καπνού», είπε ο Σμιθ. Μπουλντόζες και γερανοί έφτασαν στην περιοχή για να απομακρύνουν τα χαλάσματα.

Η φωτιά ξεκίνησε από ένα κοντέινερ, στο εργοτάξιο της εταιρείας και επεκτάθηκε στη στέγη ενός κτιρίου γραφείων που ανήκει επίσης στη Novo Nordisk, διευκρίνισε ο Σμιθ. Το κτίριο δεν σώθηκε, όμως η δραστηριότητα της εταιρείας θα συνεχιστεί κανονικά από αύριο Πέμπτη, διαβεβαίωσε η Novo Nordisk, που διαθέτει και άλλα γραφεία στην ίδια περιοχή.

Στις 16 Μαΐου ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα άλλο εργοτάξιο της Novo Nordisk στο Κάλουντμποργκ, χωρίς να επηρεαστεί η παραγωγή φαρμάκων.

Διαβάστε επίσης:

Έξαλλος ο Αμπάς με τον μεταφραστή για το «Ελληνική Διοίκηση της Νότιας Κύπρου» – Η διόρθωση του κειμένου και το διάβημα της Λευκωσίας

Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους πρέπει να γίνει μέσω διαπραγματεύσεων, λέει ο Λευκός Οίκος

ΗΠΑ: Αρκούδα εισέβαλε σε γκαράζ σπιτιού για ένα βραδινό… σνακ, αλλά έφυγε απογοητευμένη (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 01:07