search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:05
MENU CLOSE

Λοβέρδος: Συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης

01.02.2011 16:52
Λοβέρδος: Συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης - Media

Η αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και οι κινητοποιήσεις των ιατρών τέθηκαν επί τάπητος στη συνέντευξη του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και οι κινητοποιήσεις των ιατρών τέθηκαν επί τάπητος στη συνέντευξη του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αναφορικά με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που απασχολούνται στους αγωνιστικούς χώρους ο Α. Λοβέρδος τόνισε ότι δεν γίνεται η ελληνική πολιτεία να στερείται άλλο αυτές τις υπηρεσίες.

«Για κάθε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που βρίσκεται σε αγωνιστικό χώρο, 70.000 άνθρωποι στερούνται τη συγκεκριμένη υπηρεσία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα στις ΠΑΕ και ΚΑΕ να αναλάβουν την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στους αθλητές τους.

Η αναβάθμιση των υπηρεσιών του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) συνδέεται άμεσα, σύμφωνα με τον υπουργό, με το σχέδιο συγχωνεύσεων των νοσοκομείων.

Κατά τη συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκαν στοιχεία για την κατάσταση του ΕΚΑΒ αλλά και την τετράμηνη λειτουργία των μοτοσικλετών του, οι οποίες έως τώρα έχουν σπεύσει σε 460 περιστατικά, ορισμένα από τα οποία ήταν αρκετά σοβαρά.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ιωάννης Ροτζιώκος επισήμανε πως από το 2004 δεν έχει αγοραστεί κανένα ασθενοφόρο και ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την αγορά 200 καινούργιων. Σήμερα, είπε, δεν γνωρίζουμε τις ανάγκες του ΕΚΑΒ και διευκρίνισε ότι καταρτίζεται επιχειρησιακό σχέδιο για το ΕΚΑΒ, ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες σε διασώστες και ασθενοφόρα.

Αναφορικά με την καθυστέρηση στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ο υπουργός είπε ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα, καθώς καθίστανται αρμόδιοι για ελέγχους οι επιθεωρητές Υγείας και Εργασίας. «Η πλειοψηφία των δημάρχων εφαρμόζει το νόμο και σύντομα θα τον εφαρμόσουν όλοι», υπογράμμισε ο υπουργός.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των γιατρών και τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στο υπουργείο Υγείας, ο Α. Λοβέρδος επισήμανε ότι «κάθε κοινωνική αντίδραση, όταν δεν έχει βία, είναι ευπρόσδεκτη. Δεν δώσαμε εμείς εντολή για την επέμβαση των ΜΑΤ. Κάνουμε διάλογο, δεν χρησιμοποιούμε βία» και πρόσθεσε ότι όλοι κρινόμαστε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών ανέφερε ότι έχει γίνει εξαντλητικός διάλογος. «Δεν κατανοώ γιατί συνεχίζουν, καθώς το θέμα που τους απασχολούσε έχει διευκρινιστεί. Ο νόμος εξασφαλίζει το άνοιγμα του επαγγέλματος και τη βιωσιμότητα τους» τόνισε ο υπουργός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:05