search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:51
MENU CLOSE

Νέος υπουργός Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

06.07.2015 15:32
Νέος υπουργός Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος - Media

Νέος υπουργός Οικονομικών μετά την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη, αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

Νέος υπουργός Οικονομικών μετά την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη, αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο νέος ΥΠΟΙΚ ορκίστηκε στις 20:00, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

 

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών

Απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έχει διδάξει στο πανεπιστήμιο του Kent και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το καλοκαίρι του 2010 είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι μέλος της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, και παλαιότερα της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά στα πεδία της μακροοικονομίας, των οικονομικών της Ευρ. Ένωσης, της πολιτικής οικονομίας και της φιλοσοφίας των κοινωνικών επιστημών. Το τελευταίο του βιβλίο στην ελληνική γλώσσα, μαζί με το Χρήστο Λάσκο, είναι το Χωρίς Επιστροφή: καπιταλιστικές κρίσεις, κοινωνικές ανάγκες, σοσιαλισμός (εκδόσεις ΚΨΜ).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01