16/10/2019 09:12:12

Έντονη διαμάχη για το ελληνικό ζήτημα - LIVE η συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Έντονη διαμάχη για το ελληνικό ζήτημα - LIVE η συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Media

 

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο μιλάει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται ενώπιον της Ολομέλειας για την προγραμματισμένη σήμερα συζήτηση για τα «Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (25-26 Ιουνίου 2015) και της Συνόδου Κορυφής για το ευρώ (7 Ιουλίου 2015) και η τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα».

Της συζήτησης προεδρεύει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ σε αυτήν συμμετέχουν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ καθώς και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Είναι τιμή για μένα να μιλώ στο ναό της Δημοκρατίας της Ευρώπης, σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση να μιλώ στους αιρετούς εκπροσώπους των λαών της Ευρώπης, σε μια κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μου την Ελλάδα αλλά και για την ευρωζώνη», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας ανοίγοντας την ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο.

«Βρίσκομαι εδώ λίγες μόλις μέρες μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού για μια βιώσιμη και έντιμη λύση», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής είπε πως ο ελληνικός λαός έκανε μια γενναία επιλογή μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς πίεσης. Είπε ακόμη ότι η επιλογή του ελληνικού λαού δεν αποτελεί επιλογή ρήξης αλλά επιλογή επιστροφής στις ιδρυτικές αρχές της Ευρώπης. «Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ευρώπη το κοινό μας ευρωπαϊκό οικοδόμημα ή θα είναι δημοκρατική ή θα έχει τεράστιες δυσκολίες να επιβιώσει», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εισήλθε στην αίθουσα όπου συνεδριάζει το ευρωκοινοβούλιο με χειροκροτήματα από ευρωβουλευτές, αρκετοί από τους οποίους είχαν στα έδρανά τους αναρτήσει το «όχι» γραμμένο με λευκά γράμματα σε κόκκινο φόντο. Είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να απευθυνθεί στους εκπροσώπους των άλλων κρατών και να μιλήσει για την κατάσταση στην Ελλάδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.